USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутатів-прогульщиків ніхто не відшльопає, – секретар Луцькради

11 Грудня 2008 10:15
Комісія Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту попросила «злісних» прогульщиків сесій принаймні попереджати, коли вони будуть відсутні. Про це 11 грудня повідомив репортер «Волинських Новин».
Голова комісії Анатолій Бубенщиков розповів, що сім депутатів Луцької міськради із 45 без поважних причин прогуляли близько половини сесій. За його словами, якщо обранці громади без поважних причин не відвідали понад половину сесій ради, то це може бути причиною про позбавлення їх мандатів.
Секретар Луцькради Анатолій Бірюков додав, що вже відбулося 43 сесії. Однак частина депутатів пропустили понад двадцять із них. Аналогічна ситуація і з засіданнями депутатських комісій.
«Тут ніхто не хоче вас, як дітей, шльопати, але треба бути серйознішими», – додав Анатолій Бірюков.
Тому комісія звернулася до депутатів, які пропустили найбільше сесій, принаймні повідомляти, коли їх не буде на засіданнях.
Довідково:
Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» регламентує, що депутат  місцевої  ради  зобов'язаний  бути  присутнім  на пленарних засіданнях ради,  засіданнях постійної комісії та  інших органів ради, до складу яких він входить. У разі неможливості бути присутнім на засіданні депутат місцевої  ради  повідомляє  про  це особу, яка очолює відповідний орган.
У разі пропуску депутатом протягом  року  більше  половини пленарних  засідань  ради  або засідань постійної комісії,  членом якої він є,  невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради  та  її органів відповідна рада може звернутися до виборців з пропозицією  про  відкликання  такого  депутата  у   встановленому законом порядку. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
mass Показати IP 11 Грудня 2008 12:18
Так оприлюдніть прізвища.
Анонім Показати IP 11 Грудня 2008 12:46
Семенюк,сур'як, наливайко, іванюк
БАЄ Показати IP 11 Грудня 2008 14:26
БЮТ - В.Гаврилишин; НУ - М.Сур'як, О.Іванюк, С.Любарський; ПР - Т.Семенюк, В.Наливайко; СПУ - О.Хоменко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus