USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Луцькради звернуться до уряду щодо виділення коштів на інсулін

25 Липня 2018 11:52
Луцька міська рада направить звернення президенту, Верховній Раді та Кабінету Міністрів щодо виділення коштів із державного бюджету на забезпечення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий діабет у місті. Місту не вистачає 2,2939 мільйона гривень для відшкодування вартості інсуліну аптекам.

Про це йшлося під час засідання 44-ї сесії Луцької міської ради 25 липня.

Так, як розповіла депутатка Майя Шостак, цього року для 1171 лучанина, хворого на цукровий діабет, із держбюджету виділили 3,8399 мільйона гривень при потребі в 6,1337 мільйона гривень. Цих коштів не вистачає на відшкодування вартості інсуліну аптечним закладам за відпущені ними препарати хворим на діабет із другої половини липня. Місячний обсяг коштів, необхідних для відшкодування вартості інсуліну, становить 500 тисяч гривень.

Окрім того, управління охорони здоров’я Волинської ОДА вже зверталося до Міністерства охорони здоров’я України з проблемою забезпечення інсуліном, на що отримало відповідь про можливість фінансування заходів із лікування хворих на діабет за рахунок коштів міського бюджету. Своєю чергою, із міського бюджету виділити додатково 2,2939 мільйона гривень немає можливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus