USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські медики нехтують дітьми-діабетиками?

3 Квітня 2014 19:00
Матері дітей-діабетиків повертаються до Луцька зі столиці обізнанішими, аніж волинські медпрацівники, пишуть Відомості.

Щоб зробити спеціалізовані аналізи для дітей-діабетиків доводиться їздити до столиці. У нас же роблять лише примітивні аналізи, розповідає Світлана, мама дитини, яка хворіє на діабет. В «Охматдиті» допомогу надають безкоштовно таким діткам, але необхідно віднайти кошти на дорогу й проживання та харчування для матері.

Постійну підтримку інсулінозалежним дітям надає благодійний фонд "Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк".

У Луцьку 33 дитини з діагнозом «цукровий діабет», на Волині таких юних пацієнтів 150. Усіма опікується єдиний ендокринолог.

Керівник громадської організації «Інсулін» Ірина Аксеновська скаржиться, що лікар, коли б до неї не потелефонували каже, що зайнята і направляє або до дільничого педіатра, або в лікарню.

«Ми розуміємо, що в області вона має 150 хворих дітей, але ж у столичній лікарні пацієнтів не менше, однак там лікар не спішить додому. В нас усе списують на маму, мовляв, сама винна, що дитині стало гірше, недолікувала», - каже вона.

Матерям часто не пояснюють, яким має бути харчування таких дітей. Наприклад, одного разу забір для аналізу крові зробили, коли дитина їла печиво. Відповідно, що рівень цукру в крові був вищий. А одна з мам через три роки лікування, коли в дитини вже розвинулися ускладнення, дізналася, що її синові мали б призначити два види інсуліну, а не один. Дитина могла б уникнути ускладнень. Жінка розповідає, що за тиждень перебування у столиці, дізналася більше, аніж за три роки лікування на Волині.

Нагадаємо, в Луцьку відновила роботу школа для діабетиків після тривалої перерви.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький каже, що з кожним конкретним випадком потрібно розбиратся окремо, бо наразі це нічим не підтверджені балачки мам. Для цього він навіть пропонує зібрати круглий стіл і обговорити всі болючі питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
mama15 sy Показати IP 3 Квітня 2014 22:40
Про що репортаж!!!!!!! Стиль Аксеновської - одна баба сказала. Вона шукає гроші на утримання організації, заробітну плату собі та бухгалтеру. На жаль, освіта Аксеновської не дає можливостіі розуміти законодавчі документи, але створювати скандали це її "гуманною місією". Не можна рівняти матеріально-технічну базу ОХМАДИТу та первинного рівня надання медичної допомоги. Цукровий діабет є прогресуючим захворюванням і не лікується у всьому світі. Тому коли вперше встановлюються цей діагноз особа визнається інвалідом.
анонім до mama15 sy Показати IP 4 Квітня 2014 00:20
вся медицина у нас паскудна!!!
Анонім Показати IP 14 Липня 2016 13:31
Якщо всі внесуть хоть трохи добрих справ,так як Аксеновська то дітям інвалідам було краще,а язиком молота якусь ерунду-ура не треба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus