USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Львівщини закликають повністю заборонити УПЦ МП в Україні

29 Листопада 2022 17:30
На сесії Львівської обласної ради 29 листопада депутати звернулися до Верховної Ради щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

«За» проголосували 54 депутати, пише видання Варіанти.

Як вказано у документі, подальша діяльність УПЦ в Україні є неприпустимою, адже «її керівний орган перебуває в державі, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території України».

Саме тому облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування максимально сприяти процесу переходу громад УПЦ в інші конфесії, допомагаючи їм в проведенні зборів з цього питання та доручила керівництву Львівської ОВА пришвидшити оформлення процедурних моментів переходу громад УПЦ до інших конфесій, а правоохоронним органам – забезпечити збереження їхнього майна та культурних цінностей.

Читати ще: Не повинно бути нічого московського: в місті на Волині просять заборонити УПЦ МП

Ще у червні депутати Львівської облради прийняли заяву про повну заборону діяльності УПЦ московського патріархату в Україні.

А наприкінці червня Львівська міськрада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату та «Групи Догнала» у Львові, також у липні депутати Золочівської райради заборонили діяльність УПЦ МП на території району.

Додамо, наприкінці березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні, однак його так й не винесли на розгляд народних депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олександр Показати IP 29 Листопада 2022 18:25
Православна церква України та Українська Православна церква. Обидві церкви українські, прихожани обох церков громадяни України, обидві церкви православні. А от політику церкви визначає керівництво церкви, тоб-то патріархат, який в свою чергу очолюється патріархом. То про що ми ще сперічаємось, коли московський патріарх свої дії узгоджує з путіним, підтримує загарбницьку, україноненависницьку політику. Підтримую львівян - молодці. А от чому Верховна Рада досі не розглянула поданий законопроект про заборону московського патріархату в Україні, чому проект досі не внесений на розгляд депутатів - питання!!!
Анонім Показати IP 29 Листопада 2022 19:10
бабло переможе зло
Гоцул Показати IP 29 Листопада 2022 20:49
Немає в Україні такого юридичного поняття " Московський патріархат" - є Українська православна "канонічна "церква ...
Завжди Показати IP 29 Листопада 2022 23:12
Лемки першими піднімали колотнечу, а потім найпершими втікали за кордон в *екзиль* .
Варг Показати IP 29 Листопада 2022 23:57
Є якийсь спосіб щоб ці церкви нарешті почали нести світло в душі людей?
Лучани Показати IP 30 Листопада 2022 03:58
Сталінській секті не місце в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus