USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Депутати Волиньради проінспектували ремонт ВОДЮСШ «Колос»

19 Вересня 2019 15:43
Сучасний зал важкої атлетики, відремонтовані роздягальні та душові, заплановані енергозберігальні заходи: одним з найкращих прикладів ефективного використання бюджетних коштів визнали ремонтні роботи у спортивній школі «Колос».

Будівлю комунального закладу «Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос», що на вулиці Писаревського, 3 у Луцьку, оглянули під час дня депутата обласної ради 18 вересня.

Комунальний заклад створили у 2018 році. Школа у своїй структурі має два відділення з важкої атлетики та дзюдо. Навчально-тренувальні заняття з цих видів спорту проводять на власній матеріально-спортивній базі. Відділення забезпечені сучасним спортивним обладнанням та інвентарем. Крім обласного центру успішно функціонує відділення важкої атлетики КЗ «ВОДЮСШ «Колос» в селі Жидичин Ківерцівського району.

Цього року планують відкрити відділення карате (на 60 спортсменів). У вільний час від навчально-тренувальних занять відділень важкої атлетики та дзюдо на базі КЗ «ВОДЮСШ «Колос» проводяться заняття з капоейра, де тренується до 70 спортсменів.

КЗ «ВОДЮСШ «Колос» має в своєму розпорядженні матеріально-спортивну базу, яка дозволяє проводити якісну навчально-тренувальну роботу та спортивні змагання на професійному рівні:

зал спортивних ігор, 36х18 м;

зал боротьби, 30х18 м (з двома стаціонарними татамі);

зал важкої атлетики, 24х7 м;

шість роздягалень, душові.

реабілітаційно-відновлювальний центр (наразі не функціонує, так як потребує ремонтних робіт).

Депутату Луцької міськради Андрію Авраменку вручила почесну грамоту обласної ради голова Волиньради Ірина Вахович. Вона навела його діяльність як приклад ефективного використання навіть невеликого обсягу коштів, виділених з обласного бюджету.


Обранці громади області оглянули щойно відремонтовані роздягальні, санітарні кімнати, душові. Андрій Авраменко розповів, що минуло три місяці відтоді, як розпочали ремонт приміщень. Отримали 100 тисяч гривень з обласного бюджету, ще 300 тисяч надала Луцька міськрада як субвенцію для комунального закладу. Завдяки небайдужим людям вдалося вирішити питання виконання робіт – допомагали, хто чим міг. Якби довелося платити за роботу, такий ремонт обійшовся б у понад мільйон.

Директор спортивної школи Ярослав Вітер розповів, що зали ремонтують для юних спортсменів, там можна проводити обласні та всеукраїнські змагання з дзюдо, карате, важкої атлетики, різних видів єдиноборств, тренування, спортивні збори для збірних команд областей та навіть для збірної України (у залі для важкої атлетики). Тренування у секціях важкої атлетики та дзюдо безплатні для дітей.


Заклад має також реабілітаційно-відновлювальний центр з сауною, басейном, який зараз не функціонує, але який можна відремонтувати. Капітальні ремонтні роботи у центрі не здійснювали з часу його будівництва.

Приміщення спортшколи побудували 33 роки тому, тож потрібно замінити вітражі в ігровому залі та відремонтувати зал боротьби площею 600 метрів квадратних. Ремонту потребує і фасад будівлі, поряд варто облаштувати парковку. Планують замінити батареї опалення, освітлення тощо.

Нагадаємо, у рамках дня депутата представники депутатського корпусу облради вивчали проблемні питання волинських музеїв, занедбаного комплексу «Круча» та Волинської обласної філармонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus