USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Волиньради стали на захист харківських лісів

11 Вересня 2018 11:35
До Волинської обласної ради звернулися депутати Харківської облради з прохання підтримати їх звернення до уряду щодо виділення додаткових коштів лісогосподарській галузі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 11 вересня.

Депутат Юрій Ройко підкреслив, що вже три роки лісогосподарська галузь залишається без державної підтримки, зокрема фінансової.

«У лісовому господарстві є величезні проблеми, на які постійно нарікає суспільство. Вони пов’язані з незаконними використанням лісових ресурсів, порушенням санітарних робіт тощо. Те, що лісогосподарська галузь уже три роки залишається без державного фінансування, – це диверсія держави. Споконвіку сфери, що відносяться до охорони лісового господарства, були державними, адже ліси – державні», – наголосив Юрій Ройко.

Він акцентував, що під час засідань у ВРУ прийняли норми, скеровані «на знищення лісового господарства». Так, до прикладу, «під законом про фермерське господарство підсунули положення про додаткове оподаткування лісових земель».

«Абсолютно критична ситуація в південно-східних областях України; наші лісгоспи, які самі дихають на ладан, неодноразово перераховували кошти на їх підтримку», – сказав Юрій Ройко.

Він закликав підтримати звернення колег із Харківської області, де не передано в користування лісогосподарським підприємствам близько 78 тисяч гектарів земель, вкритих лісовими насадженнями, зокрема 26,5 тисячі гектар полезахисних лісових смуг.

«Вони (депутати Харківської облради, – ВН) просять кошти на інвентаризацію земель, аби потім ліси можна було взяти під охорону», – зазначив Юрій Ройко.

Тож він закликав колег підтримати звернення Харківської обласної ради щодо виділення додаткових коштів із держбюджету на реалізацію заходів, покликаних сприяти захисту лісових насаджень області.

Члени комісії рекомендували відповідний проект рішення на розгляд сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus