USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати вимагають спрямовувати військовий збір лише на потреби армії

23 Вересня 2017 07:00
УКРОП закликає Голову Верховної Ради Андрія Парубія негайно винести на розгляд у сесійній залі проект закону № 6774 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо спрямування військового збору на підвищення обороноздатності України».

Про це під час брифінгу в парламенті заявив член політради партії, народний депутат Олександр Дубінін, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Ми вимагаємо від Голови Верховної Ради негайно винести цей законопроект на розгляд, до моменту обговорення проекту закону про державний бюджет на 2018 рік, адже він передбачає внесення змін до кошторису», – підкреслив Олександр Дубінін.

За словами нардепа, законопроектом, який зареєстрували парламентарі від УКРОПу, пропонується спрямувати всі надходження від військового збору виключно на потреби Збройних сил України. Згідно з офіційними відповідями Державної фіскальної служби, Рахункової палати та Міністерства фінансів на депутатські запити Олександра Дубініна, 11,5 млрд грн військового збору за минулий рік потрапили до загального фонду державного бюджету.

Представник УКРОПу зазначив, що за рахунок військового податку, який сплатили українські громадяни у 2016 році, ЗСУ могли закупити щонайменше 12 американських винищувачів F-16, більше сотні українських танків «Оплот» чи понад 14 тисяч двокімнатних квартир у столиці для військовослужбовців.

«Натомість ці кошти могли бути спрямовані в ручному режимі на що завгодно – від закупівель авто для чиновників до ремонту адміністративних будівель. Це неприпустимо», – наголосив Олександр Дубінін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus