USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати кличуть архітектора Луцька «на коврик»

19 Квітня 2011 08:49
Член депутатської комісії з питань фінансів та бюджету Антон Сосновський заявляє, що управління містобудування і архітектури Луцької міської ради, який очолює Юрій Казмірук (на фото), гальмує роботу і відтак – надходження до бюджету.

Про це йшлося під час засідання бюджетноїдепкомісії 18 квітня.
За словами депутата Антона Сосновського, радою були погоджені кілька сотень рішень про оренду підприємцями земельних ділянок, однак управління архітектури міськради гальмує ці процеси, не дозволяючи підприємцям ставити там тимчасові архітектурні форми, наприклад кіоски.

Депутат каже, що таким чином бюджет недоотримує значні кошти до бюджету.

«Ми недоотримуємо кошти від оренди землі. А відтак комісія з бюджету, яка мала би думати, звідки наповнювати бюджет, має дати свою принципову оцінку», - каже Сосновський.

«Я маю один лист, де управління архітектури дає відповідь людині, якій рішенням сесії дозволено працювати, а управління архітектури пише, що рішення сесії суперечить закону України, якимось правилам благоустрою і так далі. Це структурний підрозділ Луцької міської ради!», - обурювався Сосновський.
«Людина могла б уже два місяці працювати, платити за землю. Кіоск в середньому 400-500 гривень оренди платив», - говорив депутат.

Відтак за його пропозицією звіт Казмірука за декілька місяців його роботи слухатимуть депутати на наступному засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
111 Показати IP 19 Квітня 2011 08:59
думаю що через кілька років Сосновський повторить долю Олеся Довгого. Які нафіг кіоски! В першу чергу архітектор має визначати доцільність хламу на вулицях міста.
OlegJM Показати IP 19 Квітня 2011 09:19
Може вистачить місто перетворювати на суцільний базар Вашими кіосками?
лучанин Показати IP 19 Квітня 2011 09:23
Архітектору-респект і повага!Нехай вигребе з вулиць нашого міста цей хлам.А депутати краще б думали про естетику міста а не "безкорисливо" захаращувати вулиці.Нареші дочекалися нормального архітектора.
Виктор Показати IP 19 Квітня 2011 10:40
Пан Сосновский от вашего депутатства результат для лучан нулевой,ясно чьи интересы вы лобируете.Не мешайте работать главному архитектору.
Z Показати IP 19 Квітня 2011 12:23
Архітектура - це, м'яко кажучи, "щось більше", ніж надходження до бюджету. Це мистецтво, яке дбає про обличчя міста. Ставте кіоски десь на Кільцевій в Липинах. А псувати і без того зіпсовану архітектуру міста не можна! +1 архітектору, який гальмує розвиток різноманітного кіосництва на вулицях міста, особливого в його історичній частині!
Небайдужий Показати IP 19 Квітня 2011 13:06
Які кіоски... Сосновський проснися...Слухай трішки куди зовнішню політику спрямовує ПРЕЗИДЕНТ держави, авжеж - в напрямок Європи... Де, в якому з європейських міст вулиці захаращені кіосками? Для чого тоді магазини потрібні? Чи можливо ви хочете що б Луцьк був похожий не циганське село...? А позиція в головного архітектора правильна !!! Казмірук молодець !!!
Romka до Небайдужий Показати IP 20 Квітня 2011 09:53
))) Президент дійно ЩОСЬ спрямовує в напрямку Європи ))) і якщо він це спрямує до Європи то до Росії спрямується щось інше... а не хочеться та і з обох боків немає фейсу.
cкептик Показати IP 19 Квітня 2011 13:18
Підтримую більшість. Думаю з нормального стаціонарного магазину з гарною вітриною бюджет може більше отримати ніж від металевої споруди посеред вулиці.
Romka до cкептик Показати IP 20 Квітня 2011 09:56
Не може він більше отримати, оскільки з кіосків ідуть надходження безпосередньо в бюджет міста. А з магазину стаціонарного виключаються деякі платежі саме в міськ бюджет. У Львівській області позакривали багатьох - та зараз можновладці чешуть собі одне місце думаючи де то гроші взяти бо спиляли гілку на якій сиділи.
Manhattan Показати IP 19 Квітня 2011 13:24
вже маємо "кіоск" на Театральному майдіні, в Європі жахулися б від такого
землемір Показати IP 19 Квітня 2011 13:58
Казьмірук - спеціаліст і інтелігентна людина. Ще будучи заступником Француза, він висловлював думку, що місто не варто перетворювати в циганський табір. А Сосновський - це молоде теля, яке ще ссе цицьку. Хай би він не ліз в справи, в яких нічого не знає. Деякі молоді люди не знають, чого вони сидять у раді і думають про себе, як у тому анекдоті: "Товаріщ Сталін, ви велікій учоний!".
Romka до землемір Показати IP 20 Квітня 2011 09:59
Що ви рівняєте область і місто. В область йдуть кошти з столиці(коли губернатор добре постелить) а в місто з надходжень та платежів місцевих.
лучанин Показати IP 19 Квітня 2011 14:42
Сосновському потрібні ті кіоски ? Він лише хоче заробити на них? Буде відстоювати інтереси підприємців і буде заробляти. А в архітектурі він нічого не розуміє.
Юрій Показати IP 19 Квітня 2011 14:46
Скільки тих кіосків ще потрібно? Магазини на кожному кроці. Схаменіться, депутати!Ви ж самі живете в цьому місті.
ліберал Показати IP 19 Квітня 2011 20:25
до скептика! Магазин з будь-якою вітриною не приносить в міський бюджет багато коштів, оскільки не сплачує за договором сервітуту (на відміну від МАФів). і взагалі всі такі розумні в коментах, "понаставляли кіосків.." а в іншій статті ниють, чому дороги не роблять, вихователів садків скорочують, а де гроші брати!? А ті МАФм як погоджені приносять немалі кошти в міську казну. Не знаю, чи Сосновський справді щиро діє на благо міста, чи має свій "інтерес", але підтримую його запит!
Є до ліберал Показати IP 20 Квітня 2011 09:23
Сосновський справді щиро діє на своє благо та має свій "інтерес".
Читач Показати IP 20 Квітня 2011 14:33
Гальмуються надходження не до міського бюджету, а до кишені Сосновського, який лобіює перш за все приватні інтереси. Слухати звіт архітектора міста за неповних два місяці роботи - повний абсурд. Не мішайте працювати професійній та порядній людині.
Фахівець Показати IP 20 Квітня 2011 14:34
Пане Казмірук, з усією повагою до Вас, Ваші "кієвскіє" замашки не для нашого міста. Якщо хочеш щось зробити - то думай головою, а не керуйся амбіціями! Тут твої понти не пройдуть! Ми не в селі! Працюй на благо всіх лучан, а не по заказу, як з Льоньою. Романюк - не Льоня, а Луцьк - не Київ. Нам тут всім треба жити і працювати для людей на благо, а не тільки для себе, і на заказ. Думка кожного депутата чи лучанина для нас має велике значення і повинна розглядатись всебічно, виважено щоб не було дисбалансу в суспільстві!
Anti-Mafia Показати IP 20 Квітня 2011 18:49
Кіоски, це улюблена тема Сосновського, ще в минулу свою бутність депутатом, добре заробляв на лобіюванні ларьків і на прикритті незаконних. Підприємці багато що можуть про це розповісти. Часи міняються - Сосновські - ні...
Небайдужий Показати IP 21 Квітня 2011 16:54
В любій справі про гроші замішані в першу чергу гроші!!! Сосновський когось лоббіює - значить заробляє. А заробляє його кишеня, а не кишеня звичайного мешканця міста, який потім буде споглядати ті обтерті кіоски із забігайлівками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus