USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати не подолали вето Романюка

29 Серпня 2011 11:52
Депутати Луцької міської ради не змогли набрати необхідної кількості голосів, аби подолати вето міського голови на проект рішення про перейменування 27 вулиць Луцька.

Нагадаємо, 17 серпня Луцька міська рада затвердила рішення про перейменування 27 вулиць Луцька з лютого 2012 року. Цим рішенням, зокрема, передбачено, що вулицю Лазо у Луцьку перейменують на вулицю Юлії Тимошенко.

Наступного дня міський голова Микола Романюк наклав вето на це рішення, аргументуючи свій вчинок тим, що рішення про перейменування вулиць було прийняте з порушенням Статуту міста Луцька.

Депутат Андрій Осіпов, який відстоював потребу перейменувати вулиці, зазначив, що «жодним чином не хоче применшити роль зборів громадян, і працюючи в комісії з перейменування вулиць, в багатьох випадках голосував проти, однак якщо є рішення комісії – то воно повинне виконуватися».

Крім того Осіпов зазначив, що міський голова Микола Романюк вніс вето на рішення, що містить політичний підтекст. Осіпов нагадав, що мер балотувався від партії «Сильна Україна», що нещодавно злилася з Партією регіонів.

«Таке рішення є продовження сталінському комуністичної політики… Внесене вами вето легітимізує негативні наслідки, що застосовані до деяких депутатів», - додав Осіпов.

Депутат також додав що ані політичного, ані правового сенсу це подолання немає. Однак, має моральний.

«За ним ховається неприкрита позиція нищення демократії і демократичних норм… Я вважаю, що всі патріоти України, люди, які сповідують демократичні принципи повинні сказати рішуче «ні» такому внесеному вето», - зазначив Осіпов.

«Ховаючись під формальними приводами ми рубаємо крила демократичним початкам. Колеги зі «Свободи» нас підтримали – і це наша спільна перемога», - каже Осіпов.

Голова фракції «Свобода» Святослав Боруцький зазначив, що захищати лідера «Батьківщини» треба не в сесійному залі, а у Києві, що свободівці голові повністю підтримати.

Депутат «нашоукраїнець» Анатолій Пархом’юк зазначив, що «рішення, яке було сформоване в комісії не відповідало тому, яке виносилося на сесію міськради. Воно було абсолютно змінене». Обранець додав, що погоджується зі згортанням демократичних свобод в країні, однак вважає сесійний зал не найкращим місцем для вирішення таких питань.

«Якщо ми поважаємо громаду і її вибір – то ми повинні прислухатися до міського голови, адже він є вибором громади», - додав депутат Андрій Козюра.

Депутат Іван Смоленг зазначив, що перейменовувати вулиці необхідно з початком наступного року, коли буде новий бюджет. А от депутат Богдан Шиба вважає це рішення політично ультимативним і пропонував, аби воно було скасоване, якщо Тимошенко буде звільнення з-під арешту.

Окрім цього за словами депутата Шиби немає законодавчого визначення «консультативного опитування громадян» щодо перейменування вулиці. А отже і апелювати цих аргументом не варто.

Депутат Сергій Григоренко вказав, що листи незгідних з перейменування громадян є частково організованими, аби створити негативне враження про перейменування.

«Жоден депутат не сумнівається, що це рішення було політичне. Можливо, в чому ми порушили статут регламент, але це була реакція на порушення прав людини, знищення демократії в нашій країні», - висловився депутат Григорій Пустовіт.

За подолання вето проголосувало 5 депутатів. Проти були 6. Утрималися 8, а не голосували 17. Усього в залі знаходилося 36 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанин Показати IP 29 Серпня 2011 12:20
Ласкаво просимо на наші вулиці поспілкуватися з громадою- нехай нам розкажуть які ми беки-каки що не хочемо .Але ж ті розумники тільки трандіти можуть а до людей іти бояться.Мер молодець.
Ирен Показати IP 29 Серпня 2011 12:38
Мер молодець.Це чкі кошти потрібно витратити і на перейменовувати - це абсурд.Хай ліпутати зі свого кармана перейменовують
! Показати IP 29 Серпня 2011 14:35
респект! Хоча б у чомусь своя позиція!
журналіст Показати IP 29 Серпня 2011 14:57
То Ирен. Не просто ліліпути, а політичні ліліпути. Політична недоросль. Кретини. В організмі бракує йоду. Це - коли маса тіла росте, а тонус життя падає. А в сірій масі погано працюють звивини. Явище, дуже характерне Осіпову, Григоренку і Шибі (вибачте, якщо когось не назвав). Погано лікується. Переходить в хронічну хворобу з важкими наслідками зразу після 30-ти. Підозра Григоренка щодо "організованих листів" - важкий симптом багаторічної бездіяльності. Має лише "безплатний портфель" (де юре)- депутатство , але де-факто - організував на цьому "портфелі" свого роду бізнес. Свідоме невизнання праці в якості фундаментальної цінності людського життя автоматично означає відхід від моралі, яку поділяє абсолютно абсолютна більшість. Нехай депутати-колеги клопочуть, щоб Григоренко отримував цільову допомогу по безробіттю - це стане не лише офіційною державною підтримкою депутата-безталанного базіки, який не хоче працювати, але й колективною спокутою в грошовому еквіваленті вини держави перед цим самозакоханим пігмеєм за те, що він нудиться без роботи.
Чистая линия Показати IP 29 Серпня 2011 16:52
Замість перейменування вулиць та трати бюджетних коштів на нові аншлаги, краще поремонтували б тротуари, хоча б на центральних вулицях та проспектах. Марнотратники. Не дбають за людей, а роблять те, що кому заманеться.Я рахую, що в нашому місті вже й так не можна знайти ту чи іншу вулицю через їх перейменування. Шановні, схаменіться. Візміться за роботу і не протирайте даремно свої благенькі штанятка.
Для журналіста Показати IP 29 Серпня 2011 16:54
Браво!!!
Rom Показати IP 29 Серпня 2011 17:22
Ну накінець то "наклав" там де треба!
Волиняка Показати IP 29 Серпня 2011 18:56
Отака вона, опозиція: не згуртована, не зграбна, не доросла. Нічого зробити не можуть, і притання не в дискурсивності її починань, а у дисципліні. Риганали бояться - бо їх четвертують якщось не так, ноги в цемент і некролог, шкода, що помер від грибка стопи, а лайнократи об'єднуються перед загрозою розстрілу. Тому сумно спостерігати оцей броунівський рух ідей, маразмів, зрад і збочень у стінах міськради. Я "За" вул. Тимошенко, але проти її популізму, вождізму і примітивізму. Я "За" демократію, а не онанізм наших лайнократів у владі.
Лучанин Показати IP 29 Серпня 2011 23:54
Мер здивував... Недавно підслухав: - "Ти де зараз?" - "На Степана Бандери." - "Це де?.." - "Ну бувша Суворова?" - "То так би і сказав!" А так би і не було про що поговорити... Саме про це піклуються депутати?
марко Показати IP 30 Серпня 2011 11:20
треба прийняти мораторій на перейменування вулиць до кінця каденції міської ради, я не адепт комсомольської влади, але крім виважених рішень мера, інших розумно мислячих там не бачу. Невігласи й вискочки. словом штабісти партій, які свого часу працевлаштувались там, бо більше ніде на роботу їх не брали. тепер керують містом.
ххх до марко Показати IP 4 Вересня 2011 16:50
Дурня це. Спчатку повинніпитання роглянути мешканці вулиці, і надати згоду.
Лучанка Показати IP 31 Серпня 2011 17:02
Мер МОЛОДЕЦЬ!!!!!! Багато років з ним працювала. Він завжди був і є людиною. Ще б від РАГСУ забрав пам"ятник С. Бандері, взагалі не було б йому ціни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus