USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати проголосували проти збільшення «мінімалки»

18 Травня 2011 11:37
Депутати Верховної Ради відхилили проект постанови Верховної Ради України «Про збільшення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати у 2011 році».
Документ підготував народним депутатом від фракції НУНС В’ячеслав Кириленко, – інформує Дзеркало тижня.
На думку автора проекту, стрімке зростання цін на товари і послуги, особливо на товари першої необхідності, поставило мільйони українців на межу виживання. Встановлені законом України «Про державний бюджет України» прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата не можуть забезпечити мінімальних потреб збереження здоров'я і задоволення соціальних і культурних потреб людини.
Кириленко нагадав, що за даними Міністерства соціальної політики України, фактичний розмір прожиткового мінімуму у лютому 2011 року становив 1054 гривні, що на 18% перевищує прожитковий мінімум на цей період, встановлений законом.
Фактичний прожитковий мінімум для працездатних осіб становив у лютому 1121 гривню, що на 19% більше прожиткового мінімуму у 941 гривню, встановленого Законом для цієї категорії населення, який є рівнем мінімальної заробітної плати.
Фактичний прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становив у лютому 843 гривні, що на 11% більше розміру мінімуму, встановленого Законом для цієї категорії населення, який є розміром мінімальної пенсії.
Тенденції стрімкого зростання цін на найнеобхідніші товари і послуги свідчать, що у березні ця різниця була ще більшою. Таким чином, підкреслив депутат, держава порушує гарантоване статтею 48 Конституції України право громадян на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї.
Тим не менше, голова Комітету ВР з питань бюджету Валерій Баранов закликав депутатів відхилити цей проект, оскільки він вимагає додаткових надходжень до державного бюджету. До нього прислухалися депутати фракцій ПР і Народної партії. Жоден з них за цей проект не проголосував.
У результаті, проект постанови про збільшення прожиткового мінімуму навіть не було включено до порядку денного сесії Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 18 Травня 2011 11:46
А щоб ви самі жили на таку зарплату. Знаючи, що більшість окладів рівні мінімалці - до цих пір її не піднімати! Про додатковы надходження до бюджету можна посперечатись - може простыше скоротити деякы видатки, як от виплата матерыальних допомог на оздоровлення слуг народу?!
Niсk Показати IP 18 Травня 2011 12:06
Правильно. Їм до дупи той прожитковий мінімум. От якби хтось з них запропонував підняти "мінімальні" депутатські зарплати на якихось там відсодків 50 - одностайно всі проголосували б "ЗА". Це ж не вимагає додаткових надходжень до держбюджету.
Саня Показати IP 18 Травня 2011 13:30
Люди будуть жити ще гірше. Жах. А як ціни зростають? Ви помітили?
Лучанин до Саня Показати IP 18 Травня 2011 21:42
Я помітив - в мене вся сім'я бюджетники. Але я помітив ще інше: якщо підняти зарплати бюджетникам на 1 грн, то ціни на все зростають в декілька разів більше ще до того як її піднімуть. В цьому звичайно винні олігархи, але разом з ними не менше винні місцеві підприємці які не розуміють що якщо народ не може в них щось придбати, то ціни піднімати не можна. А вони звикли мати націнку 100-200% в залежності від виду товару, хоча в усьому світі більше 20% не націнюють. Замість того щоб купити 20 курток по 200 грн та продати за 220 за пару днів, вони куплять 2 та будуть продавати протягом року за 400 грн, бо ліньки задом шевелити. Проте клсти людей що вони тільки ціни перепитують їм не ліньки.
прохожий Показати IP 18 Травня 2011 16:10
Вирод*и!!! нехай прожили б самі на такі зарплати як в простих людей! не здивуюсь якщо в нас буде якась революція!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus