USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати «прокурюють» власну заборону. ВІДЕО

31 Січня 2012 18:52
Депутати Луцької міської ради і мер Луцька, попри заборону, курять у приміщенні мерії та поблизу неї.
Про це пише ВолиньPost.
Журналісти видання 25 січня пропонували депутатам поставити свій підпис під символічним «рішенням», у якому обранці громади зобов’язувалися не курити там, де заборонено.

«Керуючись статтею 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» від 25 жовтня 2005 року, а також рішенням Луцької міської ради від 8.09.2006 року «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста Луцька» та змінами до цього рішення від 29.06.2010, ми, депутати Луцької міської ради, що підписалися нижче, своїм підписом засвідчуємо, що зобов’язуємося не курити тютюнові вироби у приміщені Луцької міської ради та у 50-метровій зоні навколо неї (окрім спеціально відведених місць, що обладнані вентиляцією)».
Нагадаємо, депутати попереднього скликання Луцької міськради прийняли рішення, у якому зокрема йшлось про те, що у приміщенні мерії та у 50-метровій зоні від її будівлі курити заборонено.
Втім, це рішення не виконується – і депутати, і працівники міськради ходять «на перекур» у туалети та «смалять» прямісінько перед входом міської ради. При цьому в туалетах мерії висять «нагадування» про те, що курити заборонено, а порушникам загрожує адміністративна відповідальність.


Під символічним «рішенням» підписи поставили більшість депутатів – і ті, що не курять, і ті, що мають цю звичку. А депутат Роман Бондарук (ВО «Батьківщина») навіть засвідчив серйозність свого підпису тим, що віддав напівпорожню пачку цигарок.
Не підписались під рішенням лише троє депутатів-курців: Антон Сосновський, Володимир Никитюк та Іван Корчук. Вони пояснили, що все одно куритимуть, адже спеціально відведених місць для куріння просто немає.
Серед 50 депутатів Луцької міської ради ‒ лише 10 курців. Це ‒ Святослав Боруцький, Руслан Ніколайчук, (ВО «Свобода»), Тарас Бас, Юрій Мишко, Володимир Никитюк, Василь Гриб, Валерій Бондарук та Роман Бондарук (ВО «Батьківщина»), Іван Корчук («Фронт Змін») та Антон Сосновський (позафракційний).
У компанії курців – і Луцький міський голова Микола Романюк, який зізнався, що курить у «спеціальній кімнаті».
Депутатка Тетяна Дементьєва розповіла, що боротьба з курінням – це для неї «ідея фікс».
«Депутатська комісія з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства планує незабаром розглянути рішення міської ради про заборону тютюнопаління. Запросимо усі структури, які б мали виконувати це рішення, і запитаємо, що вони зробили за цей період. Ми плануємо випрацювати схему розміщення курилок. І не тільки в приміщенні мерії, а й в інших установах. Якщо поставимо на жорсткий контроль, то, я думаю, результат буде», – розповіла вона.
Не зважаючи на те, що більшість депутатів-курців під символічним «рішенням» підписалися, виконати його виявилося непосильною задачею.
Наприклад, увечері того ж дня депутат Святослав Боруцький не втримався і закурив біля східців до центрального входу мерії.
Та й під час продовження пленарного засідання сесії наступного дня, 26 січня, у туалеті мерії «стояв» цигарковий дим.
Символічне «рішення», ініційоване журналістами, висітиме у міськраді, як нагадування, у найпопулярніших для курців місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
господин Пупкин Показати IP 31 Січня 2012 21:40
першого лютого в 8:45 і 12:45 по ICTV продовження серіалу "Буратіно"
MisterX Показати IP 31 Січня 2012 22:13
першого лютого в 8:45 та 12:45 дивіться на каналі ICTV продовження кримінального серіалу "Буратіно" не пожалкуєте...
Бубабу Показати IP 31 Січня 2012 22:21
аха))) що, справді?)
adams Показати IP 31 Січня 2012 22:36
Від Сосновського я іншого не очікував
КУКУ Показати IP 31 Січня 2012 23:13
Паління,кажуть, є результатом виродження розуму.
Психіатр Показати IP 1 Лютого 2012 10:17
Краще курити, як бути дурнем.
Сурма Показати IP 2 Лютого 2012 09:19
А Д'ячук і тут показав, що він "стукачок", отак взяв і "злив" Василя Гриба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus