USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна отримала ракетні комплекси Javelin зі США. Оновлено

30 Квітня 2018 17:48
У США підтвердили поставку до України протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Цю інформацію Радіо Свобода 30 квітня підтвердив чиновник Держдепартаменту США.

"Вони вже були доставлені", - підтвердив офіційний представник Держдепу на запит видання про поставки Javelin Україні.

Водночас у Держдепі не повідомили про те, коли та в яких обсягах ракетні системи прибули в Україну, де вони зберігаються та чи всі обіцяні установки були доставлені. Одне із джерел тільки зазначило, що Javelin були доставлені "вчасно".

Як передає Українська правда, вввечері 30 квітня президент Петро Порошенко підтвердив надходження в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin.

"Можу лише підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула до українського війська. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності і євроатлантичної безпеки", - заявив Порошенко.

При цьому глава держави подякував за рішення про надання озброєння президенту США Дональду Трампу: "Вашингтон не лише виконав нашу спільну домовленість - він продемонстрував лідерство і важливий приклад".

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летального зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin. 17 січня 2018 року начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що Javelin можуть бути поставлені в терміни від двох до п'яти-шести місяців.

2 березня Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн дол. 30 березня стало відомо, що президент США Дональд Трамп заборонив публічно говорити американським посадовцям про схвалення ним продажу Україні протиракетних комплексів Javelin та ракет до них.

Довідка:

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зоряк Шкорян Показати IP 30 Квітня 2018 18:59
Сц*котно, думаю, тепер козломордим і бурятам в танк лізти буде...
Українець Показати IP 30 Квітня 2018 20:21
Дали мавпі гранату.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 30 Квітня 2018 21:32
Дали корупційні мавпі.
Фигвам Показати IP 1 Травня 2018 09:40
А почему не сообщается, что согласно контракту все "210 протитанкових ракет" - учебные? И откуда возьмутся 47 млн. дол.? Опять у детей и пенсионеров отберут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus