USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Держдума Росії просить Путіна визнати самопроголошені «ЛДНР»

15 Лютого 2022 12:36
Депутати Держдуми Росії ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «ЛДНР».

Поки що рішення депутатів не означає визнання незалежності самопроголошених утворень, це має зробити Володимир Путін. Відповідний проєкт постанови зібрав 351 голос, пише ВВС.

Напередодні до думи внесли два схожих проєкти постанови. Один внесли 19 січня комуністи, другий у понеділок представники провладної партії «Єдина Росія».

Проєкт КПРС, який і ухвалили, передбачає негайне звернення з відповідною вимогою до Путіна. Проєкт «єдиноросів» спершу передбачав консультації з російським МЗС.

Обидва проєкти Держдума розглянула у вівторок, більше голосів набрав проєкт комуністів – 351 голос, а «Єдиної Росії» – 310.

На важливому нюансі щодо ухвали Держдуми про звернення до президента про визнання «ЛДНР» наголошу Політика країни.

Згідно з попередніми прогнозами, депутати повинні були проголосувати за варіант ЕР, який є м'якшим.

Але, за підсумком, проголосували за жорсткіший варіант КПРФ. І тепер ухвала піде безпосередньо до Путіна. «Постанова Луганської народної республіки буде підписана мною негайно і направлена ​​главі держави», - сказав спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

У травні 2014 року так звана влада «ДНР» і «ЛНР» провела «голосування», за результатами якого оголосила про незалежність від України. Суверенітет «ЛНР» і «ДНР» визнала лише Південна Осетія, яка сама є невизнаним утворенням.

Саме результатами того референдуму 2014 року стали головним обґрунтуванням рішення Держдуми.

Раніше комуністи називали рішення визнати «ДНР/ЛНР» «обґрунтованим та морально виправданим», що створить підстави начебто для їхнього захисту від зовнішніх загроз.

«Визнали Південну Осетію – ніхто не стріляє, визнали Абхазію – ніхто не стріляє, визнали Придністров’я – ніхто не стріляє. Тому рішення нормальне», – пояснював раніше лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

У 2019 році президент Росії Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям Луганської й Донецької областей отримувати російські паспорти за спрощеною схемою.

Неоголошена війна на Донбасі триває від 2014 року – після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
К.лучанин Показати IP 15 Лютого 2022 13:06
Це звернення ініціювала КПРФ! Зюганов взагалі втратив здоровий глузд, діє в традиціях сталінізму. Хочеться вірити що Путін буде проти бо це не в його інтересах загострювати ситуацію. І так наробив помилок.
Анонім до К.лучанин Показати IP 15 Лютого 2022 17:09
пиня очкане.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2022 14:00
Доигрались
Анонім до Анонім Показати IP 15 Лютого 2022 17:09
Ага, волки скинули овечьи шкуры. Вот и все, маскарад закончен...
Віктор Показати IP 15 Лютого 2022 14:53
Ну так це було цілком очікувано.
шольц Показати IP 16 Лютого 2022 09:14
а чего ему еще 8 лет ждать пока минск2 исполнят?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus