USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Десять мешканців в одній квартирі: багатодітна родина лучан просить допомогти з житлом

13 Червня 2019 09:40
Рекордним за кількістю відвідувачів став громадський прийом першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, що відбувся днями у ЖКГ №3. Ремонт покрівлі, автономне опалення, відсутність житла та конфлікти між сусідами – ці та низка інших проблем привели лучан на прийом до посадовця. Участь у громадському прийомі взяли представники профільних комунальних служб та помічник місцевого депутата Микити Рабана.

Так, із початком дощів чимало лучан постраждали від протікання даху. У відповідь на звернення людей Григорій Недопад доручив відповідним службам взяти на контроль питання відновлення і ремонту покрівель, які протікають, також поінформував мешканців про існуючі програми підтримки, які дозволяють залучити кошти з міського бюджету на ремонт даху. Це програми 50/50%, де мешканці оплачують лише 50% від вартості всіх робіт і матеріалів, а також 70/30% для ОСББ, з яких співвласники будинків сплачують лише 30% від загальної вартості робіт.
Багатьох лучан хвилює питання виділення житла, особливо тих, які стоять на позачерговій пільговій черзі й побачили, що у Луцьку почали видавати квартири пільговикам. Внаслідок того, що квартирна черга зрушилась вперше за багато років і десятки родин отримали омріяні квартири, лучани, що перебувають у пільговій черзі, звертаються до Григорія Недопада, аби уточнити своє місце у списку претендентів на квартиру, або ж дізнатися, як стати на чергу. Цього разу на прийом завітала лучанка, яка з 90-х років перебуває на пільговій черзі, зареєструвавшись як молодий спеціаліст. Зараз вона – під шостим номером у списку. Григорій Недопад запевнив відвідувачку, що сьогодні міською радою використовуються всі законні методи для того, щоб віднаходити квартири для пільговиків, ведуться перемовини із забудовниками і люди дійсно отримують своє житло.

«Приємно вручати ключі від помешкань тим людям, які десятки років чекали на здійснення цієї мрії, – зауважив Григорій Недопад. – Дехто навіть зневірився у тому, що отримає житло, але ми кожну вільну квартиру спрямовуємо для таких людей, у відповідності до пільгової черги, яка є у відкритому доступі на сайті Луцької міської ради».

Також на прийом до Григорія Недопада завітала багатодітна родина, які поцікавилися можливістю стати на пільгову чергу. За словами відвідувачів, у їхній невеликій квартирі мешкають десятеро чоловік, зокрема і малолітні діти. Григорій Недопад доручив профільному керівнику вивчити ситуацію, що склалася у родині, й допомогти із оформленням в чергу на житло.
Низка інших звернень лучан стосувалися від׳єднання від централізованого опалення, благоустрою прибудинкових територій, а також вирішення питання доїзду до с. Гаразджа.

«Всі звернення людей розглядаємо індивідуально, із залученням фахівців відповідних комунальних структур, – розповів Григорій Недопад. – Де можемо допомогти – допомагаємо. Де така можливість відсутня – надаємо роз’яснення і спрямовуємо у відповідні служби для подальших кроків. Жодне звернення не лишаємо без уваги та відповідного реагування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 13 Червня 2019 10:44
Безкоштовне житло - зло; більшість пільг - зло
лучанка до Олександр Показати IP 13 Червня 2019 12:02
Підтримую на 100%! А то попривикали, що їм все повинна дати держава. Розраховуйте на себе. У нас не соціальна держава, забудьте.Крім того, ви подивіться на відношення до ремонту, до дбайливості на тих мешканців будинків, які отримали житло від держави і на тих, що купили самі. Небо і земля. Перші отримали на халяву багатотисячне житло і всі їм повинні його доглядати, ремонтувати. Копійки з них не виб"єш.Немаєте змоги утримувати житло, тісно вам-пересиляйтесь у більш дешеве і економне.
Коля Показати IP 13 Червня 2019 10:55
Треба давати житло тим кого доля зробила людиною з інвалідністю і вона не має можливості працювати так щоб собі купити житло а не 10 чол в одній квартирі, моглиб вже в селі придбати стареньку хату і жити займатись господарством і тд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus