USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Десятки загиблих та катастрофічні руйнування: США пронісся смертельний торнадо. Відео

12 Грудня 2021 21:03
Територією шести американських штатів пронісся руйнівний торнадо. У п’яти з них повідомили про жертви, десятки людей постраждали.

Про це повідомляє APnews з посиланням на американські ЗМІ та соцмережі.

Так, торнадо обрушився на штати Кентуккі, Арканзас, Міссурі, Теннессі, Міссісіпі та Іллінойс. Цьогорічний торнадо, попередньо, зачепив 230 миль (370 км).

Ураганний вітер зруйнував та пошкодив безліч будівель, а уламки підіймалися на висоту до 9 км. Найбільше постраждав штат Кентуккі, де пориви вітру руйнували будинки, заводи, пожежні станції та поліцейські відділки. Загалом через негоду без електрики залишилося понад 60 000 людей.
За інформацією губернатора Кентуккі Енді Бешира, повідомляє ТСН, нинішня серія торнадо була найбільш руйнівною в історії штату, а до надання допомоги у пошуку постраждалих та боротьби з наслідками стихії залучені 189 військовослужбовців Національної гвардії.

«Ці руйнування не схожі ні на що, що я бачив у своєму житті і мені важко висловити це словами. Дуже ймовірно, що тут, у Кентуккі, загинуло понад 100 людей», – сказав він на пресконференції.

У місті Мейфілд торнадо зруйнував фабрику з виробництва свічок. Під горою уламків знайшли близько 40 працівників, що вижили. Попередньо в Кентуккі загинули близько 100 людей.
В Іллінойсі шестеро людей загинули на складі компанії Amazon, коли в будівлі обвалився дах. Тих, хто вижив із пастки, витягували рятувальники.

В Арканзасі загинули двоє людей, один з них у будинку для людей похилого віку. Крім того, повідомляється про три жертви в Теннессі та одну в штаті Міссурі.
На ситуацію вже відреагував президент Джо Байден, пообіцявши постраждалим штатам допомогу. Американський лідер назвав те, що сталося, трагедією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus