USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Децентралізаційний пакет і Конституційний суд: найочікуваніші закони цього тижня

18 Січня 2017 09:19
У Верховній Раді планують цього тижня розглянути закон, який стосується Конституційного суду. У четвер Рада планує розглянути пакет децентралізаційних законів.

Про це в ефірі “5 каналу” заявив експерт ГІ “Реанімаційний пакет реформ” Вадим Міський.

“Найочікуваніше, те чого чекають не тільки у Києві, а й у регіонах — це пакет децентралізаційних законів, які обіцяють проголосувати у четвер. Більш ніж півроку ВР не може ухвалити цей пакет децентралізаційних законів. Його ще напередодні закриття попередньої сесії влітку не змогли винести на голосування, тоді не вистачило голосів про включення до порядку денного,” — зазначив експерт.

За його словами, парламентарії цього тижня можуть розглянути закон, який стосується Конституційного суду.

“Це частина судової реформи. Зміни до Конституції передбачали повне перезавантаження в усіх суддівських органах, зокрема, і в Конституційному суді. Всіх суддів звідти не звільнять, але врегулювати по новому засади існування потрібно обов’язково,” — додав В. Міський.

Повну версію розмови дивіться у відео:


Як відомо, Верховна Рада цього тижня розгляне питання Конституційного суду України, а також питання блоків транспорту, екології та децентралізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axab Показати IP 24 Січня 2017 10:05
Реформа децентрализации охватила всего 20% территории Украины, а Парламент не спешит принимать законы #5520, #4772, #2489 то ли в силу недееспособности, то ли из-за банальной лени и саботажа: http://rian.com.ua/story/20170119/1020644723.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus