USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Били ззаду по голові», – муніципал, якого побили луцькі базарники, досі в лікарні

7 Лютого 2020 10:58
У департаменті муніципальної варти Луцька прокоментували ситуацію з демонтажем кіосків на Старому ринку. Кажуть – діяли в правовому полі. Своєю чергою у міській раді запевняють – переселення ринку продовжать не зважаючи ні на що, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

"В якийсь один момент підійшло декілька людей і почали зривати шеврони, жетони, шапку. Якось так воно все...буквально декілька секунд часу, дуже швидко були нанесені удари ззаду в голову і спину.Після того, як я вже фактично їхав додому – просто почались потемніння якісь в очах", - розповідає інспектор муніципальної варти Андрій Вілюк, який нині він перебуває в лікарні.

Чоловік згадує про події, які стались на території Старого ринку увечері, 4 лютого. Андрій Вілюк розповідає, що він разом з іншими інспекторами прибув на ринок, щоб виконати рішення депутатів Луцькради про примусовий демонтаж павільйонів. Однак тоді, через бездіяльність поліції, яка мала б забезпечити виконання рішення міської ради, та провокаторів, які підігрівали людей на скандали, між муніципалами та підприємцями зав'язався конфлікт. В результаті якого травмувалось троє людей, серед яких і Андрій.



"Поступив до нас з черепно-мозковою травмою. На даний час стан хворого стабільний, він отримує лікування та проходить планові обстеження згідно з протоколами надання медичної допомоги", - коментує стан постраждалого нейрохірург Луцької міської клінічної лікарні Євген Вольга.

Інспектори муніципальної варти розповідають, що коли прибули виконати рішення депутатської більшості, на території ринку на них вже чекали невідомі особи в чорному одязі та балаклавах, які перешкоджали демонтажу і провокувати на скандал та сутички.

"Ці люди були з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння, тому що було чути від них відповідний запах і вони були дуже сильно налаштовані агресивно. Деякі з них свідомо провокували конфлікт", - пригадує інспектор відділу демонтажу та евакуації Роман Совик.

У департаменті муніципальній варті кажуть – примусовий демонтаж – це не раптовий захід. Про це підприємців попереджали завчасно. Більше того, їм давали час на те, щоб вони перевезли свої павільйони добровільно на вулицю Боженка, та й сам демонтаж фактично розпочали на добу пізніше, аніж було заявлено.

"Ми не були в балаклавах, ми були в бафах та шапках. Ось баф, він ось так одягається. Це не є балаклавою, це круговий шарф", - пояснює старший інспектор-диспечер Наталія Віктор.

До слова, в мережі з'явилась переписка підприємців із їхнього спільного чату. Там вони пишуть про те, що варто взяти з собою на територію ринку викрутки, цвяхи та сльозогінний газ. Мовляв, таким чином, у суді буде важко довести умисність провокацій та сутичок.

Тим часом у міській раді зазначають, що все ж таки Старий ринок переїде на нове, облаштоване для цього місце торгівлі не зважаючи на опір грипи підприємців. Адже на це є рішення Луцькради, за яке проголосувала більшість обранців громади на черговій сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 7 Лютого 2020 11:12
Ці підприємці перейшли всі межі закону.Вже на протязі 10 років питання винесення ринку вирішувалось і всі про це знали.Загадили територію біля парку та замку,загазованість,шум,проблеми вранці проїхати по вул.Глушець,хамство,безнаказаність.От і маєм результат.
Абубакар Показати IP 7 Лютого 2020 11:51
Мало всипали...треба бвльше!!!
Всім до Абубакар Показати IP 7 Лютого 2020 14:34
Треб абуло просто спалити цей свинарник разом із непотребом, що там продається
Ісса Ндойє Показати IP 7 Лютого 2020 11:59
Це не підприємці - це звичайні торгаші з навколишніх сіл ... Там лучан майже немає, тому і такий свинарник був на ринку.
Анонім до Ісса Ндойє Показати IP 7 Лютого 2020 12:41
Селяни не люди? діти в школах не люди? Таке враження що в місті одна еліта...
Всім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2020 14:32
Це бариги-не люди
Анонім Показати IP 7 Лютого 2020 12:40
За офіційною заявою вашої директриси пані Юлії Сиротинської в прямому ефірі працівники муніципальної варти по закінченню робочого дня всі були вдома, як і вона планувала їхати додому до дочки. То що ж ви робили вночі ? Йдучи бульдозерами на людей ви розуміли що ви робите, ви виконували вказівки які суперечать усім нормам закону та нормам моралі. Ви брешете і ще раз брешете. Якщо немає своєї голови на плечах, а 500 грн для все... то відповідно і наслідки, і слава Богу що міліція все зупинила.
Всім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2020 14:35
Мораль і базарна барига - речі, несумісні в принципі.
кара божа Показати IP 7 Лютого 2020 13:30
мало дали
Іван Показати IP 7 Лютого 2020 14:04
Якби не поліція, могли б більше получити.
Шошо? Показати IP 7 Лютого 2020 15:08
Тож вчора в суді ходив, посміхався, той що на фото. І взагалі, де фото- і відеодокази "агресивно налаштованих" осіб в стані сп'яніння, які провокували конфлікт? Там відеофіксація велась і з нагрудних камер, і з камер які тримали в руках муніципали. Чого муніципали тими бафами прикривали обличчя? Погода була погана, ага, ага. Коли роблять законні дії, обличчя бафами не прикривають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus