USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коктейлі Молотова і підпали: луцькі базарники обговорюють, як «воювати» за ринок

6 Лютого 2020 18:32
Підприємці Старого ринку, які намагаються завадити демонтажу кіосків, вочевидь, готуються до радикальних дій. У вайбер-спільноті обговорюють виготовлення коктейлів Молотова, розкладання шипів, натякають підпалами автомобілів та заявляють: «хочеш миру – готуйся до війни».

У міській раді вже попередили, що примусовий демонтаж незаконно встановлених об’єктів продовжиться. Окремі підприємці вивозять свій товар з ринку, проте є й ті, хто хоче «воювати» силовими методами.

Вранці луцькі муніципали опублікували отриману від підприємців переписку, в якій їм радили брати на «чергування» викрутку, цвях, балончик зі сльозогінним газом. Мовляв, з таким набором суд не побачить умислу підготовки «певних дій».

Читайте також: «Переїдьте спокійно і цивілізовано»: що лучани говорять про протести луцьких базарників

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини отримала від учасників спільноти раніше неопубліковані скріншоти, на яких продовжується «планування дій».
Зокрема, пропонують зварювати контейнери та закривати ворота ринку протишинними йоршами, замальовувати вікна бульдозерів фарбою. А окремі особи цікавляться, хто вміє робити «коктейлі». Вочевидь, йдеться про запальну суміш під назвою «коктейль Молотова». Також звучать ідеї обклеїти контейнери плакатами президента Володимира Зеленського.

Один з користувачів публікує фотографію автомобіля Renault Duster, який припаркований біля департаменту муніципальної варти та цікавиться, чи це не автомобіль очільниці структури Юлії Сиротинської. Зауважимо, що таким самим авто дійсно користуються муніципали. Після чого в чаті з’являється репліка про те, що «хіба в одного недобросовісного керівника машина горіла».

Проте погрози фізичною розправою та нищенням майна базарники озвучують не лише одне одному, але й назагал. Зокрема, як повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, погрози спалити автомобілі членам виконкому та керівництву міста від базарників надходили відкрито.

Зазначимо, що під час санкціонованого примусового демонтажу контейнерів ринку внаслідок сутичок з підприємцями працівник департаменту отримав серйозні травми голови, його у важкому стані госпіталізували до Луцької міської клінічної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Баба Ганя Показати IP 6 Лютого 2020 18:41
того .....відмовляються лікувати лікарі
Лучанка Показати IP 6 Лютого 2020 18:42
Народ,в вас завелася криса
Василь Показати IP 6 Лютого 2020 19:06
Дебіли!
Закон Показати IP 6 Лютого 2020 19:11
А де прокуратура. Це з реальні Люди ведуть переписку. Цей Ruslan вже має бути закритий в СІЗО. А хоче воювати - на схід. Вчора через цих бариг на роботу не можна було доїхати. Страйкарі, блін.
АУЕ до Закон Показати IP 6 Лютого 2020 20:13
Ми будемо боротись за свое..всіма методами...
Закон до АУЕ Показати IP 6 Лютого 2020 22:17
А ми за своє. Вас 300 торгашів, нас 200 тис. Хтось програє !
АУЕ до Закон Показати IP 7 Лютого 2020 07:20
Нас 300 спартанців ! А вас 200 тис. овець і МИ ВАС НАГНЕМО,побачите!!!!!
Ірина до АУЕ Показати IP 7 Лютого 2020 12:23
Що твоє??? Твій контейнер, так бери його на плечі і вези собі додому на подвір'я. От ніколи не любила той смирдючий старий базар і ціни космос і в центрі міста зробили збіговисько
Капець Показати IP 6 Лютого 2020 20:39
Хто така Олена Юхимець, що шукає авто Сиротинської? Найті і Апрілюдніть! Луцьк має знати своїх героїв!
ігор Показати IP 6 Лютого 2020 21:54
Найті і Апрілюдніть!! це тебе потрібно Найті і Апрілюдніть хай луцьу знає заланого москалика
буся Показати IP 6 Лютого 2020 22:00
гнати тих базарникыв під ІІІ чотри
КЛВ Показати IP 6 Лютого 2020 23:21
БАРИГИ !!! Вчіться працювати!
Прозорість Показати IP 6 Лютого 2020 23:32
Шановні панове ! Моя думка_ не претендую на схвалення) Звичайно, ринок ПОВИНЕН переїхати. Бо коли виникає питання, як діяти - однозначно треба діяти по Закону ! Тільки до кожного підійдіть індивідуально - хто переміщається без протесту, в кого позов у суді, а хто провокує конфлікти свідомо -треба відфільтрувати і не поспішати нищити людське майно. АЛЕ озвучено, що в переписці у вайбер-спільноті - прямі заклики, погрози знищенням майна посадовців. Не робіть із мухи слона ! Читайте коментар до КК України, такі заявки дискредитують владу), це також може бути розцінено, як провокація конфлікту.. Потрібно звернути увагу саме на дії муніципальної варти. Боротьба підприємців Луцька з Юлією Сиротинською давно перейшла у особисті відносини ! І саме в цьому вся проблема. Так як за такий період, як розглядається питання перенесення ринку (не перший рік), всі підприємці прекрасно розуміють невідворотність питання, ПРОТЕ для багатьох це діло принципу. Поведінка та дії чиновниці не викликають довіри громади! Треба дочекатись рішень суду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus