USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дітей до шести років, яких не щеплено проти поліомієліту, вакцинуватимуть наприкінці січня

5 Січня 2022 11:09
В Україні всіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення проти поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням національного календаря профілактичних щеплень, вакцинують інактивованою поліовакциною наприкінці січня 2022 року. Про це повідомили у МОЗ.

Зазначають, що після проведення вакцинації наприкінці січня, відбудеться три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ).

«Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення», – заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Батькам дітей від 6 місяців до 6 років, які пропустили одне або обидва щеплення, МОЗ рекомендує звернутись до педіатра чи сімейного лікаря, аби отримати свій захист від поліомієліту.

Довідка

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення вони отримують у перші місяці життя.

Симптоми: в більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання, потім з’являються ознаки, які носять різний характер, що залежить від форми вірусу. Інкубаційний період хвороби становить 2–35 діб, частіше 7–14 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus