USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти волинських військовослужбовців відпочили в Карпатах завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

21 Вересня 2022 12:25
Канікули у школярів закінчилися. Через воєнні реалії багато дітей залишилися без відпочинку та оздоровлення. Відволіктися від воєнних проблем особливо потрібно було дітям із сімей військовослужбовців.

Упродовж літа діти захисників із Волині завдяки благодійній ініціативі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» мали нагоду хоч на два тижні потрапити в безтурботне дитинство, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я думала, що буде нецікаво. Але коли приїхала сюди, то була шокована: табір «Артек» об’єднує дітей різного віку. Найбільше на мене справив враження похід у гори. Гори – це завжди цікаво. Хоч після дощу було багато багнюки, така ситуація показала, наскільки кожен підтримує один одного. Після вечері ми всі йдемо і стаємо у величезне коло, де кожен ділиться своїми враженнями, кожен щось розповідає. Це дуже класно. Зараз я розумію, що не хочу звідси їхати», – розповідає школярка Ангеліна Борисюк.

Аби зробити відпочинок повноцінним, організатори спільно з опікунами продумали програму до дрібниць: спортивні розваги, прогулянки та вечори в компанії нових друзів, цікаві конкурси, пізнавальні екскурсії тощо.

Як зазначає педагог-організатор табору Владислав Щербенюк, діти відвідували басейни у VODA club, каталися на катамаранах, ходили до етнопарку «Гуцул Ленд», де, зокрема, контактували з тваринами.

«За цю зміну в нас були два підйоми: на полонину Сіан і на гору Хом’як», – говорить він.
Читати ще: Понад тисяча дітей військових безкоштовно відпочили в Буковелі завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Підтримати родини військовослужбовців, які ризикують своїм здоров’ям і життям, – обов’язок кожного, хто залишається в тилу. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із перших днів повномасштабного вторгнення допомагає захисникам, їхнім сім’ям, переселенцям.

Читати ще: Волинські військові отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дрон і термоси

«Ми вирішили оздоровлювати дітей військовослужбовців, зокрема тих, які перебувають у зоні бойових дій, тих, які поранені чи, на превеликий жаль, загинули. Ці діти найбільш вразливі й зараз ми повинні про них подбати», – наголошує голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Головна мета – аби діти відволіклися від воєнних реалій, оздоровилися та наповнилися позитивними емоціями.

У школярки Богдани Істошин і тато, і мама військові. На відпочинок вона поїхала разом із сестрою: «Коли мама мені сказала, що я їду в табір, то я надзвичайно зраділа. Це нові можливості, гарні краєвиди, класний колектив. Ми поїхали з сестрою, аби відпочити від гнітючих думок. Ми живемо біля військової частини, що дуже тяжко. Тут значно легше».

Окрім позитивних вражень і нових друзів, на завершення кожної зміни всі діти отримали пам’ятні подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus