USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дівчинку врятували, а сестра втонула: подробиці трагедії на Світязі

22 Червня 2021 13:52
Компанія чоловіків, які відпочивали на озері Світязь, врятувала дівчинку, яка тонула. На жаль, її двоюрідну сестру врятувати не змогли.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини очевидець трагедії Ігор, він з друзями плавав на катамарані. Раптом почули, як хтось кличе на допомогу.

«Ми з друзями якраз плавали на катамарані. Навколо не було людей і ми почули, що хтось кличе на допомогу. Ми з хлопцями кинулись рятувати дівчину, яка вже йшла під воду. Вона була в шоковому стані і не могла говорити. Ми привели її до батьків, які були доволі далеко, і лише тоді стало відомо, що з нею була сестра Вікторія. Кинулися шукати іншу дівчинку, проте було надто пізно. Її вже мертвою знайшли на дні озера неподалік від того місця, де це все сталось», – розповідає чоловік.

Зі слів чоловіка, меншій дівчинці, яку вдалося врятувати, – 13 років, її сестрі було 15.

Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, рятувального поста саме в цьому місці не було.

«Найближчий рятувальний пост знаходиться за кілометр від місця загибелі дівчини. Через відсутність рятувальників у цій місцевості правоохоронці нині формують лист в Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області», – каже Ольга Бузулук.

Зі слів речника ДСНС Волині Володимира Нестерова, на Світязі нині достатньо рятувальних пунктів.

«На Світязі діє 14 рятувальних постів. Це не мало, також водолазно-рятувальне відділення ГУДСНС в області, які здійснюють патрулювання акваторію на човнах і реагують на повідомлення», – розповів Володимир Нестеров.

Як повідомлялося, 15-річна лучанка втонула на озері Світязь 21 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 22 Червня 2021 21:38
Зі слів речника ДНС — Володимира нНестерова —достатньо рятувальних постів.Тоді постає питання чому сталось трагедія !!!!! Якщо на тому місці немає рятувального посту,то забороніть купатись,а не відписки пишіть,А якщо це сталось би з його сімєю,подивились би як він відреагував.І як зараз дивитиь в очі батькам тієі дитини Не можна робити роботу на половину!!!
Анонім Показати IP 23 Червня 2021 00:22
"ми привели її до батьків,які були далеко"...все зрозуміло.
Бабло Показати IP 23 Червня 2021 08:26
На Світязі за сезон такі суми проходять, що рятувальників можна ставити на кожних 200 метрах.,а те, що держава не може збирати податки то не має впливати на безпеку відпочиваючих.
Анонім Показати IP 23 Червня 2021 09:49
Потрібно заборонити давати катамарани людям, які не вміють плавати. Дітям дозволяти лише в супроводі дорослих і лише в тих місцях, де є рятувальники.
Євробидло до Анонім Показати IP 23 Червня 2021 11:50
Як ти будеш перевіряти вміння людини плавати? Будеш їй екзамени влаштовувати??? Я вважаю якщо людина не вміє плавати - то в першу чергу вона сама повинна себе убезпечити від води, а не надіятися на якийсь збіг обставин, що її помітять, чи зорі зійдуться, чи ще щось. Може написав жостко - але правдиво.
333 Показати IP 23 Червня 2021 15:39
Потрібно просто обов'язково натягувати рятувальні желети для тих хто бере човен, катамаран, катер і тд і тп, і ніколи не буде такого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus