USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Для особливих діток луцького НРЦ придбали нові меблі

22 Лютого 2018 17:32
Усміхнені й життєрадісні п’ятикласники Луцького навчально-реабілітаційного центру привітно зустрічають гостей. Школярі декламують вірші, співають, танцюють, навіть театралізоване дійство про правила дорожнього руху підготували.

Усе це – з нагоди завершення проекту, що його реалізовували за допомогою радника міського голови, депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Загальна сума проекту – 24,5 тис. грн, з яких 13 тис. виділив Фонд, решта - кошти міського бюджету, виділені з ініціативи Ігоря Поліщука.

Про це інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У НРЦ навчаються діти з особливими потребами, сироти, напівсироти, діти з неповних сімей. У 5-Б класі – 13 учнів, двоє з них навчаються вдома. Голова батьківського комітету Олена Вербицька розповідає, що їхня класна кімната була без належних умов. Батьки своїми силами пофарбували клас, поклеїли шпалери, замінили гардини. Та придбати нові меблі їм було не по кишені. Тоді ініціативна мама почала шукати небайдужих людей, які допомогли б розв’язати проблему.

«Хочу подякувати Ігорю Поліщуку, який не лишився осторонь та допоміг облаштувати клас новими партами. Також дякую Фонду за те, що підтримав нас і виділив кошти на меблеву стінку», – каже Олена Вербицька.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛІФТ ДЛЯ ЛУЦЬКОГО НРЦ ХОЧУТЬ ЗБУДУВАТИ ДО КІНЦЯ РОКУ

Директор НРЦ Леся Волинець зауважила, що тепер умови навчання у п’ятикласників будуть значно кращими.

– Доки ви були на канікулах, ваші батьки не відпочивали. Вони облаштовували клас для вас, – звернулася до дітей директор. – Вам буде комфортно за цими партами. Вони одномісні. Ніхто з сусідів не заважатиме на уроці. Також ці парти регулюються відповідно до зросту, тож служитимуть вам до закінчення школи.

Головний менеджер Фонду Оксана Демчук подякувала дітям за гарний концерт, педагогам за те, що вкладають душу у вихованців, а батькам – за те, що не лишаються байдужими та привертають увагу до своїх дітей. Вона зазначила, що Фонд не вперше підтримує НРЦ. За його підтримки діти відпочивають у таборі «Артек-Буковель», беруть участь у програмах з арт-терапії.

– Упродовж трьох років Фонд долучався до фінансування обідів для особливих дітей. Також була низка проектів, пов’язаних із матеріальним забезпеченням закладу. Рік тому Фонд облаштував у школі сенсорну кімнату, заняття в якій ефективно впливають на розвиток дітей, – підсумувала Оксана Демчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus