USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Для попередження крадіжок на люки наносять знак «Луцькводоканалу»

18 Липня 2018 08:15
Проблема крадіжки люків у Луцьку існує вже давно. До прикладу, на підприємстві «Луцькводоканал» фіксують близько 200 випадків викрадення люків протягом року. Для попереджень таких злочинних дій у Луцьку нові люки будуть позначати спеціальним знаком підприємства.

– Через постійні крадіжки люків наше підприємство було змушене оперативно закривати небезпечні отвори в каналізації спеціальними залізобетонними конструкціями, – розповів Віктор Гуменюк, заступник директора комунального підприємства «Луцькводоканал». – Люки досить дороговартісні, тому їх періодично викрадають і здають на металобрухт, наражаючи пішоходів на небезпеку. Для запобігання цьому порушенню ми запроваджуємо на підприємстві європейську практику – позначатимемо люки логотипом нашого підприємства. Ця практика дозволить ідентифікувати наші каналізаційні мережі для користування службами «Луцьководоканалу», крім того наявність логотипу підприємства ускладнить можливість викрадення і здачі люку на пункті прийому металобрухту. Також їх не зможуть встановлювати на територіях приватної власності.


– Нові люки із позначенням назви підприємства вже встановлюються по місту, – зауважив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. – Здійснюється заміна бетонних плит новими люками, на закупівлю яких міська рада виділила кошти. Примітно, що на вартості люків наявність логотипу ніяк не позначилася, оскільки для виробника не має значення, який малюнок наносити на люк. Вже проведено тендер, здійснено закупівлю двох типів люків – чавунних і так званих легких. Чавунні встановлюються на проїжджих частинах, а легкі – у пішохідних зонах і на територіях зелених насаджень.

Варто зазначити, що зараз у місті здійснюється заміна люків на колодязях, а не їх ремонт. Такий підхід підприємство «Луцькводоканал» започатковує вперше у Луцьку, як один із методів запобігання порушень з боку недобросовісних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 18 Липня 2018 10:11
вони будуть позначати - та тисячі люків з часів гороха - ви іх замінните

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus