USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьке сміття переробляє фірма, причетна до розкрадання на «Луцькводоканалі»

16 Серпня 2016 14:09
Кінцеві бенефіціари фірми, яка причетна до розкрадання коштів з «Луцькводоканалу» та «Нововолинськводоканалу», та фірми, яка стала інвестором ТзОВ «Луцьк Еко», мають однакове прізвище та зареєстровані за однією і тією ж адресою.

«Будівництво століття»

Саме так директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич охрестив нову сміттєсортувальну лінію, яку відкрили в селі Брище, що поблизу Луцька, у 2015 році. Для нового об'єкту виділили 8,6 гектара площі, де у 2014 році розпочалося будівництво. Вартував такий об'єкт міській казні 16 мільйонів гривень, замовлення на виконання робіт отримало підприємство ТзОВ «Луцькспецбуд».

З промовами, перерізанням червоної стрічки та золотим ключем «а-ля Буратіно» об’єкт запустили 6 серпня. Він мав стати якщо не панацеєю для «сміттєвих питань» Луцька, то хоча б поштовхом для розвитку європейської практики сегрегування відходів та їх утилізації.

Але вже згодом почались перші неприємні історії. Так, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Луцький міський голова Микола Романюк відмовив переселенцю, який захотів створити приватне підприємство із переробки роздільного сміття. Свою відмову очільник міста мотивував тим, що в обласному центрі функціонує СКАП «Луцькспецкомунтранс», яке й займається подібними питаннями.

Для Василя Фартушного, як він сам каже, світло в кінці тунелю згасло, коли він дізнався про створення Луцькою міською радою ТзОВ «Луцьк ЕКО». Тоді зрозумів, що йому в цій сфері нічого не світить.

Під час другого пленарного засідання 71-ої сесії міськради 26 лютого депутати проголосували за створення спільного підприємства, що спеціалізуватиметься на побутових відходах – сортуванні та збуті. Спільного, адже його засновники – комунальний «Луцькспецкомунтранс» й інвестор – ТОВ «Група компаній Екосорт». При чому все на умовах паритету – 50% на 50%.

«Темні» інвестори

Отже, товариство з обмеженою відповідальністю «група компаній Екосорт» заснували у травні 2012 року. Статутний капітал фірми становить 1000 гривень: по 250 гривень внесли Бадко Геннадій Юрійович та Поліщук Сергій Петрович, ще 500 – Турик Леонід Петрович. Ці ж особи є і кінцевими бенефіціарами.



Проте, уважному читачу ці прізвища, напевне, вже знайомі. Річ у тім, що близькі родичі цих осіб є співзасновниками скандально відомого на Волині підприємства ТОВ «Аквагруп». ІА Волинські Новини публікувало інформацію, надану головним юрисконсультом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», адвокатом Ігорем Поліщуком, про те, що керівник «Луцькводоканалу» обікрав підприємство на 1,7 мільйона. Ці гроші, отримані від держави, підприємство нібито сплатило за послуги, які так і не були надані. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук. Невдовзі після публікації матеріалу міліція відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання мільйонів керівництвом «Луцькводоканалу». А ще за деякий час журналістам видання стало відомо, що за тією ж схемою обікрали і «Нововолинськводоканал».

Однією із фірм, які нібито надавали консультаційні послуги «Луцькводоканалу» та «Нововолинськводоканалу», стало ТОВ «Аквагруп». Якщо порівняти дані, то виявиться, що адреси проживання (чи реєстрації) та прізвища кінцевих беніфеціарних власників ТОВ «Група компаній Екосорт» та ТОВ «Аквагруп» співпадають. Таким чином бенефіціарний власник ТОВ «Аквагруп» Батко Марина В’ячеславівна прописана за тією ж адресою, що й бенефіціарний власник «Екосорту» Бадко Геннадій Юрійович – у Києві, на вулиці Інститутській 13а, квартира 3. Та ж історія і з Поліщук Аліною Сергіївною, яка прописана разом з Поліщуком Сергієм Петровичем у Луцьку, на вулиці Пушкіна 6, квартира 4.

Як бачимо, кінцеві беніфеціарні власники (контролери) інвестора ТОВ «група компаній Екосорт», якого особисто обирав Романюк М.Я., - Поліщук С.П. та Бадко Г.П. проживають (чи зареєстровані) з кінцевими беніфеціарними власниками ТОВ «Аквагруп» - Поліщук А.Ю., Бадко М.В. Щоправда, після того, як на ТОВ «Аквагруп» завели карну справу, то власників фірми все ж змінили.

Під грифом «комерційна таємниця»

Директор «Екосорт» Михайло Турик, який очолював його на момент створення спільного з «Луцькспецкомунтрансом» підприємства «Луцьк Еко», розповідав, що суть бізнесу підприємства полягає у виділенні з відходів корисних елементів та подальшому продажі їх. Інвестиції планували повернути протягом двох років. Також Турик повідомив, що погоджується на створення спільної комісії, що контролюватиме роботу підприємства, та на звітування перед міськрадою.

Проте, відповідно до відкритих джерел, директором «Екосорту» з 23 жовтня 2015 року значиться такий собі Поліщук Андрій Петрович. Схоже, що призначення це не пройшло «без бою» - Господарський суд Волинської області 27 липня 2016 року скасував рішення загальних зборів учасників «Екосорту» про призначення керівника.

Щоб якось прояснити ситуацію журналісти вирішили поспілкуватись з представниками фірми-інвестора, яка при статутному капіталі в 1000 гривень інвестувала у спільне з «Луцькспецкомунтрансом» підприємство 1,3 мільйона гривень.

Проте, кореспондентів чекало розчарування. Згідно з документами, офіс фірми розміщується на вулиці Рівненській, 25. Але нині там триває будівництво багатоповерхівки. Директор ЛСКТ Валерій Кузьмич підказав, що шукати фірму необхідно за новою адресою – на вулиці Рівненській, 48.

Але й тут знайти офіс «Екосорту» не вдалось. Сусіди по поверху кажуть, що директор підприємства тут майже ніколи не буває, а на фірму приходить лише кореспонденція. За контактним телефоном, вказаним в Реєстрі юридичних осіб, вдалось поспілкуватись лише з невідомим чоловіком, який заявив, що ніякого стосунку до «Екосорту» він більше не має.

Шукати правди ми взялись в керівництва «Екосорту», яке очолює така собі Наталія Олександрівна Смольянінова. Проте, у червні надати її номер телефону директор ЛСКТ Валерій Кузьмич відмовився, заявивши, що вона на лікарняному. В липні журналісти двічі навідувались на сміттєзвалище в Брищі, де працівники розповіли, що Наталія Олександрівна доглядає маму, яка в лікарні, тому нині вона відсутня.

Під час останнього візиту 14 серпня майстер сортувальної лінії заявив, що Смольянінова перебуває у відрядженні в Києві. Надавати її номер відмовився, але залишив наші контакти їй. Зрештою, пані Смольянінова нам таки зателефонувала. Щоправда, конструктивної розмови не вийшло – на запитання про прибутковість підприємства, а також інвесторів з «темним» минулим спілкуватись телефоном директор «Луцьк Еко» відмовилась, назвавши цю інформацію «комерційною таємницею» та наполігши на письмовому запиті.

Замість P.S.

Звідси випливає, що в жовтні 2014 року Бадко М.В., Поліщук А.Ю. створили ТОВ «Аквагруп», яке проконсультувало КП «Луцькводоканал» та Корчука І.М. особисто на понад 900 тисяч гривень, які сплатило Луцькводоканал. Ще 342 тисячі гривень вивели з Нововолинськводоканалу – за тією ж схемою.

А через кілька місяців, у березні 2015 року, Микола Романюк особисто обрав інвестора на Брищенський полігон відходів - ТОВ "ГРУПА КОМПАНІЙ ЕКОСОРТ", засновниками якого є Поліщук С.П., Бадко Г.Ю., що проживають (зареєстровані) разом із засновниками ТОВ «Аквагруп». Малоймовірним залишається той факт, що про оборудки міському голові було не відомо
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
бар Показати IP 16 Серпня 2016 14:42
бачу як негри на плантаціях пашуть... а колян та інші стрижуть бабло... ось така справедливість... по-новому...
Справедливість Показати IP 16 Серпня 2016 14:45
Пора правоохоронним органам звернути увагу на діяльність Романюка.Таких керовників прийшла пора садити на роки. Одні відкати по місту. Ганьба. Всі все знають і всіх все влаштовує.
Інокєнтій Показати IP 16 Серпня 2016 14:48
Лєніна треба на цих кончених бариг.
кєша до Інокєнтій Показати IP 16 Серпня 2016 16:15
так він ще є у Маскаваді, піди та й поцілуй його, як так любиш...
лу4анин Показати IP 16 Серпня 2016 15:01
А ї** вашу мать!
Бенедикт 1-й Показати IP 16 Серпня 2016 16:25
заср*нці всі
брена Показати IP 16 Серпня 2016 16:34
романюк в долі а шановні д*б*ли лучани -так лохам і треба-ще раз оберіть романюка !!!
лучани до брена Показати IP 16 Серпня 2016 17:17
Та це й дитині зрозуміло. А ключик Турик позичив у своїх друзів: Були, Козюри, Романюка та компанії. І всюди один і той же почерк: реєстрація на дружин.
мальвіна Показати IP 16 Серпня 2016 16:57
Ну ключ "а-ля Буратіно" це піпець))) Ну, чому ж ці турики-чмурики всі такі д*біли))))
Кірик Показати IP 16 Серпня 2016 19:12
Одне єдине питання-коли вже нажеретесь, слуги народу?
Анонім Показати IP 16 Серпня 2016 22:19
Ну а що зробив УКРОП для міста та області маючи більшість, що у міській так і обласній радах!!!! тільки вмієте обіс...ти, та працюйте трохи!!!
Вася до Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 09:56
УКРОП не має більшості ні в міській ні в обласній радах.
Бенедикт 1-й Показати IP 17 Серпня 2016 07:56
засранці всі
777 до Бенедикт 1-й Показати IP 17 Серпня 2016 11:06
Це наші міські відходи. Час їм також вже на сміття.
Qui quaerit – repĕri Показати IP 17 Серпня 2016 12:44
А ви спитайте у директора колишнього - він зараз собі спокійно керує рос. Сбербанком в Луцьку. Може він щось цікаве розкаже? Він як не як приближена особа до Романюк енд ко: Були, Козюри, Романюка JR
Старожил Показати IP 17 Серпня 2016 13:44
Думаю що Максим Киричук зацікавиться сітєвими злодюгами Луцька!!
777 до Старожил Показати IP 17 Серпня 2016 14:49
Дуже хотілося б повірити у це

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus