USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

До 10 шматків: у Луцьку забрали знайдені на вулиці єврейські мацеви

7 Травня 2021 15:17
Уламки єврейських надмогильних пам’ятників, які знайшли на вулиці Червоної Калини в Луцьку, забрали.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради, краєзнавець Олександр Котис.

«Сьогодні забрали мацеви з вулиці Червоної Калини. Загалом знайшли до 10 шматків біля трьох будинків. Один із них – будинок № 7, знана садиба у стилі функціоналізму автора Сергія Тимошенка. Її збудував військовий лікар Мар’ян Кубашевський для своєї родини.

Якщо цвинтарі були далеко, чому плити тут опинилися? Є одна історія, передана від старожилів цієї вулиці. Під час війни будинок займав якийсь нацистський військовик. Він нібито наказав привезти сюди мацеви, щоб ходити по них.

Вочевидь, на цій вулиці й інших ще лежать багато надмогильних плит різних цвинтарів», – йдеться у дописі.
Нагадаємо, на вулиці Червоної Калини у Луцьку одразу біля кількох будинків знайшли уламки мацев – єврейських надмогильних пам’ятників. Деякі фрагменти слугували огорожею квітника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus