USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Слугували огорожею квітника: у Луцьку виявили єврейські мацеви

6 Травня 2021 15:03
На вулиці Червоної Калини у Луцьку одразу біля кількох будинків знайдені уламки мацев – єврейських надмогильних пам’ятників.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради, краєзнавець Олександр Котис.

З його слів, частину мацев виявили під час робіт із реконструкції будинку, вони були вкладені у відмостку. Іншу частину – просто на городі. Деякі фрагменти слугували огорожею квітника.

Пам’ятники будуть вивезені єврейською організацією на Меморіал, що на цукровому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Green Показати IP 6 Травня 2021 16:43
Українці недоумкуваті та відсталі люди. Що ви хочете від них, якщо добра половина з них у віці до 75-80 років за все своє життя прочитали лише дві книжки, і то коли вчилися хто у чотирирічній хто у семирічній школах. Знайшов якийсь напис на камені, не знаєш, що робити, викликай поліцію та відійди сам у бік. Все, що від тебе вимагається. Позор!!!
лучанин Показати IP 6 Травня 2021 19:45
знайшли не євреї а людина, яка повинна захищати памятки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus