USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

До гасіння пожеж у зоні відчуження залучили пожежний потяг

23 Квітня 2020 09:59
23 квітня, у зоні відчуження Чорнобильської АЕС та на території обов'язкового відселення, рятувальники продовжують гасити окремі осередки тління деревини.

Як повідомили у ДСНС, станом на ранок основні зусилля спрямовано на ліквідацію 3 осередків: село Розсоха, село Крива Гора, села Рудьки – Буряківка. Тут відбувається тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Найважчою ділянкою є село Рудьки, бо там рятувальники намагаються не підпустити пожежу до кордону з сусідньою Білоруссю.

Пожежі ліквідовують 1164 людини та 286 одиниці техніки, зокрема 1032 осіб і 239 одиниць техніки від ДСНС.

Допомагають ліквідувати загорання підрозділи ДСНС з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Облаштовують протипожежні розриви за допомогою важкої техніки ДСНС та шляхопрокладачів ЗСУ. Прокладають мінералізовані смуги, щоб вогонь не поширювався: таких – вже 800 кілометрів.

Окремі осередки тління гасять за допомогою 3 вертольотів: протягом 22 квітня скинули 376 тонн води. Також до гасіння залучено пожежний потяг Укрзалізниці.

Радіаційний фон у Києві та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus