USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До кінця літа «Дельта»-штам складатиме 90% всіх випадків зараження в ЄС

15 Липня 2021 16:33
До кінця серпня на «Дельта»-штам коронавірусу припадатиме 90% випадків інфікування, що циркулюють в Європейському Союзі.

Такою є оприлюднена у середу оцінка Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC), повідомляє Європейська правда.

«За оцінками ECDC, до кінця серпня варіант «Дельта» представлятиме 90% усіх варіантів вірусу SARS-CoV-2, що циркулюють в ЄС», – йдеться у повідомленні органу.

«Це робить важливим для країн прискорити програми вакцинації, включаючи доставку других доз, де це рекомендовано», – додається у заяві.

В ECDC підкреслили, що «Дельта»-штам швидко поширюється в Європі і може серйозно ускладнити зусилля по боротьбі з пандемією.

«Наявні дані свідчать про те, що він на 40-60% більше трансмісивний, ніж більш ранній варіант «Альфа», який став першим серйозним штамом, що викликав занепокоєння в ЄС. Крім того, варіант «Дельта» може бути пов’язаний з більш високим ризиком госпіталізації», – наголосили в європейському органі.

Читати також: «Дельта»-наступ. Як і чому «коронавірусні графіки» знову лізуть угору

Як повідомлялося, у районі Лісабона та популярного туристичного південного регіону Алгарве всі випадки коронавірусу припадають на більш заразний «Дельта»-штам.

У ​​Франції частка штаму коронавірусу «Дельта» перевищила 50% серед усіх заражень.

ЯК ми писали, у ВООЗ повідомили, що допоможе захиститися від агресивного штаму коронавірусу «Дельта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus