USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До кінця року фінансування ЛПЕ хочуть збільшити до 75 млн

21 Листопада 2019 10:44
До кінця року фінансування Луцького підприємства електротранспорту з міського бюджету можуть збільшити до 75 мільйонів гривень.

Про це йшлося 21 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як розповіла перша заступниця директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька, передбачається внести зміни до Програми соціального захисту населення міста на 2016–2020 роки, адже необхідно збільшити фінансування в деяких пунктах.

Йдеться, зокрема, про збільшення фінансової підтримки Луцького підприємства електротранспорту. Цьогоріч на діяльність підприємства з міського бюджету хочуть скерувати 75 мільйонів гривень.

Як повідомила Тетяна Корецька, ЛПЕ вже виплачено понад 59 мільйонів гривень, однак до кінця року, аби підприємство змогло належно працювати, фінансування потрібно збільшити на близько 15 мільйонів гривень.

«Передбачаємо стільки, щоби коштів вистачило до наступного року», – сказала Тетяна Корецька.

«Це жахлива ситуація, в нас такого не було», – акцентував депутат Павло Данильчук та ініціював, аби на наступне засідання комісії для обговорення ситуації запросили директора ЛПЕ Володимира Пуца.

Голова комісії, депутат Борис Смаль нагадав, що зараз у Луцьку впроваджується система безготівкової оплати проїзду, тож скоро будуть доступні об’єктивні дані щодо кількості пільговиків, які їздять у тролейбусах міста.

«Поки немає об’єктивних даних, у нас, на жаль, набагато більше пільговиків, ніж непільговиків. Але невдовзі пенсіонери будуть валідуватися, адже вже з наступного тижня працюватимуть контролери», – сказав Борис Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луцьк Показати IP 21 Листопада 2019 11:34
А пільговиків набагато менше ніж думає влада просто всіх перевірити. Краще виділити гроші на нові тролейбуси. А НЕ ПРОСТО так невідомо нащо і хто контролю куди вони ідуть.
Лучанка до Луцьк до Луцьк Показати IP 21 Листопада 2019 12:10
Все під контролем! Старі тролейбуси постійно треба ремонтувати, за електроенергію треба платити до 2 млн.грн. щомісячно!
42 до Лучанка до Луцьк Показати IP 21 Листопада 2019 12:38
Наші старі тролейбуси давно пора списувати, а не ремонтувати.
Лучанка до 42 до 42 Показати IP 21 Листопада 2019 14:35
А ви нові тролейбуси купите? Легко сказати - списати, а на чому люди будуть їздити, коли грошей на нові тролейбуси немає?
42 до Лучанка до 42 Показати IP 21 Листопада 2019 14:46
Нинішні корита подекуди гірші, ніж їх повна відсутність. А на рахунок грошей: на всілякі єльчі вони знаходилися, знайдуться на нові тим же чином. Я же не кажу, "списати все й одразу"
Показати IP 21 Листопада 2019 18:01
проста математика: 75 млн грн = 3 млн дол. один потриманий Богдан А-09202 вартує в гарному стані 10 тис дол. отже, якби місто не дотувало ЛПЕ а дбало про містян, то вже за рік керманичі міста купили б 300!!!!!! маршруток - це більше, ніж зараз курсує містом)))) і ставили би хоть 2 грн проїзд))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus