USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До лав ЗСУ мобілізують 200 тисяч українців

6 Січня 2015 17:31
Протягом четвертої, п’ятої та шостої хвиль мобілізації, які відбудуться у 2015 році, до лав Збройних сил України планується мобілізувати 200 тисяч українців. Про це повідомив заступник Генпрокурора – Військовий прокурор України Анатолій Матіос сьогодні у Чернівцях під час представлення нового прокурора Чернівецької області, - інформує УНІАН.

«Вже можу вам сказати, що передбачена протягом четвертої хвилі мобілізація у кількості 100 тис. осіб, наступна – 50 тисяч і шоста хвиля – також 50 тисяч. Там є своя технологія підрахунку, чого така велика кількість. Але скажу, що це дуже багато. 210 днів у поточному році відбуватиметься мобілізація на військову службу», - сказав Матіос.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що четверта хвиля мобілізації буде відбуватися у два етапи. Згідно з планом, під час першого етапу мобілізації на Волині призвуть 900 чоловіків, а всього за період мобілізації у 2015 році – до двох тисяч чоловіків.

Через це військкомати Волині активно готуються до мобілізації.

Як стверджують військові, на цей раз мобілізація найбільше торкнеться будівельників. При цьому це буде не «совковий стройбат», а підрозділи, що споруджуватимуть інженерні комунікації, укріпрайони, а згодом і відновлюватимуть інфраструктуру Донбасу. Серед військових спеціалістів, на передовій гостро не вистачає кулеметників, гранатометників, керівників кулеметних підрозділів та БМП. Потрібні також командири та заступники взводу, механіки, водії. А ще, як кажуть військові, на фронті зараз гостра нехватка поварів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus