USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До поранених волинських бійців приїхав командир

4 Листопада 2014 14:06
Полковник Володимир Яцків приїхав відвідати бійців, які лікуються у Луцькому гарнізонному госпіталі.

Під час візиту 5 військовослужбовців нагородили почесними грамотами та цінними подарунками від ОДА (годинниками).

Так, за особисту мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальну цілісність України, вірність військовій присязі подякою голови ОДА і цінним подарунком нагородили солдата, номера обслуги Ігоря Бігуна, лейтенанта, начальника медичного пункту 2мб Олександра Демидюка, сержанта, командира інженерно-саперного відділення Романа Попіка, солдата, механіка-водія Олександра Трачука, старшого солдата, номера обслуги Михайла Шмигу.
Нагороджуючи, Володимир Яцків подякував своїм підлеглим за службу і побажав їм берегти себе. Згодом пацієнти госпіталю мали змогу поспілкуватися з командиром, якого так хотіли повернути бійці.

Нагадаємо, Володимир Яцків нині тимчасово виконувач обов’язків командира 51 ОМБ. Очолювати 51 бригаду він почав у 2012 році. А у 2014 році саме полковник Яцків готував частину до виїзду в зону АТО. Після розстрілу блок-посту під Волновахою, коли тіла загиблих привезли на малу батьківщину, серце командира не витримало – він потрапив у реанімацію з серцевим нападом. Згодом Володимира Яцківа відсторонили від керування бригадою. 51 бригаду розпорошили і розкидали по всіх секторах бойових дій. Але після «Іловайського котла», коли зник екс-командир полковник Пивоваренко, прийняли рішення про розформування бригади. І після повернення бійців на Волинь, 51 бригаду очолив Володимир Яцків, чийого повернення вимагали бійці, волонтери та батьки.
Сьогодні Володимир Яцків приїхав до своїх поранених бійців. Його запитували про ротацію, демобілізацію, грошове забезпечення. Власне, коментуючи своє відсторонення, він заначив, що як офіцер не звик піддавати сумнівам накази командування.
«Можливо, десь були й мої провини. Поновили мене на посаді, щоб вирішити соціально-побутові проблеми, розібратися з особовим складом, технікою. А зараз частина матеріальних засобів знищені. Після розформування частини буде наказ, яким буде вирішена моя доля. В якості кого - я не знаю. Я офіцер. Командиром батальйону, значить командиром батальйону, командиром роти, значить командиром роти, в структурі штабу, значить в структурі штабу - де мені накажуть, там буду служити», - каже полковник.
Голова ОДА Володимир Гунчик додав, що завтра матиме розмову з Міністром оборони стосовно 51 бригади.

«Три місяці тому ми казали що зробимо все для того, аби командир полковник Яцків повернувся. Ніхто не вірив. Але він зараз з вами. Обласна громада зробить все, щоб відновити боєздатність військової частини, і ми сьогодні з командуванням обговорювали це питання. Завтра буде зустріч з Міністром оборони, де підніматиметься питання по 51 бригаді. Головне, щоб ви були здорові», - звернувся він до бійців.

І додав, що нині чимало командирів перебувають під слідством за ті рішення, які були прийняті (у тому числі й щодо 51 бригади) і призвели до плачевних наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus