USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Екс-командира 51 бригади притягнули до відповідальності

18 Серпня 2014 10:50
Громадський активіст Волині Роман Мартинюк свого часу вів тривалу переписку із Міністерством оборони України стосовно долі комбрига 51 бригади Володимира Яцківа.

Нагадаємо, що екс-командир 51ОМБР, полковник Володимир Яцків, якого відсторонили від керування 51 механізованою бригадою, опинився в реанімації. У мережі стверджували, що у вйськового – серцевий напад.

А трапилося це тоді, коли «Володимир Яцків прибув бортом разом із 200-ми, яких розстріляли під Волновахою. Чесного та скромного вояку вирішили віддати на розстерзання матерям та рідним загиблих солдатів. Саме його ЗЛОЧИННА ВЛАДА, яка віддавала безглузді накази, внаслідок яких загинули 17 українців, збиралась зробити винним у цьому злочині!», - писали активісти.
Згодом керувати 51-ою бригадою призначили нового тимчасового командувача. Коли командувач Сухопутних військ України генерал-лейтенант А.С.Пушняков представив солдатам і офіцерам виконувача обов'язків командира бригади, ті зустріли новину «у штики».

Хлопці обступили генерала, обурювались, навіть намагались його пошарпати, розбили йому телефон.Військові вимагали повернути до командування бригадою Володимира Яцківа.

Повертаючись до переписки з Мінобороною, де йшлося про подальшу долю екс-комбрига, її громадський активіст Роман Мартинюк опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Шановний пане Міністр оборони України Валерій Гелетей. Прошу Вашого особистого втручання у долю командира в/ч А2331 51ОМБР - полковника Яцківа Володимира Васильовича.

Як не прикро констатувати, однак попередній керівник МО пан Коваль не встановив істини трагедії під Волновахою і не оприлюднив результатів розслідування і, що найбільш прикро, не озвучив рішення щодо міри вини та подальшої долі полковника Яцківа.

Вважаю такий стан справ ганебним.

Вірю в те, що справедливість переможе, і тому прошу Вас особисто втрутитись у завершення цієї історії.

Як доказ своїх слів наведу відкритий лист офіцерів 51ОМБР до екс-міністра оборони Коваля. Зазначу, що існує подібний лист-звернення від офіцерів 24-ї бригади. А також на захист комбрига Яцківа готові висловитись усі солдати бригади (4700 повна чисельність після призову), батьки та рідні призовників. Відзначу, що на адресу комбрига не лунало жодних звинувачень від поранених та родичів загиблих під Волновахою.

Із вдячністю чекаю на Вашу відповідь», - йдеться у тексті громадського звернення. Відповідь Мартинюку прийшла. «Яцківа зняли. Його притягнули до дисциплінарної відповідальності. Історію замнули «для ясності». Текст відповіді подано нижче без змін:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
??? Показати IP 18 Серпня 2014 11:34
А хто має відповісти за те, що відбулося під Волновахою? Не дядько же, який був далеко від місця, а якийсь командир, який був "на місці", який бачив ситуацію. Хіба за те, що відбувається в конкретному селі, не ВІДПОВІДАЄ сільський голова, чи на заводі директор?
гість до ??? Показати IP 18 Серпня 2014 12:47
Ні, за це має відповідати путлєр
Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 11:41
у нас так завжди в усіх сферах, якщо якийсь прокол, то просто знаходять дурака, на якого все вішають, а тих, хто насправді винен не чіпають, не ставлять під сумнів і прогнилу систему. В даному випадку зрозуміло, що винен тупий і бездарний генералітетет, коли вже їх почистять. А крім того, коли вже позбавлять всіх пільг наших президентів-головнокомандуючих, які пр*срали за 23 роки боєздатну армію : кравчук,кучма,ющенко( з яником все ясно) - на коліна перед народом України, на коліна і за грати всіх військових(незалежно від рангу, які продавали військову техніку, а грошики собі в карман клали). Чому немає ніяких розслідувань. У 1991р Україна мала найбільш боєздатну армію в Європі .
007 до Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 12:29
в 1991р.- то була Радянська Армія!
Анонім до 007 Показати IP 18 Серпня 2014 14:48
український народ роками пахав, щоб цю армію створити і утримувати її, а в 1991 вибрав незалежну державу, а не совок .Питання не в тому, як армія називалась тоді, а головне - хто її кормив, хто був житницею совка - українська земля і українці. Кравчука, кучму, ющенка-тимошонку, яника пройшли, тепер проходимо порошонку, я думаю, народ розумнішає, особливо зараз шаленими темпами(не дивлячись на зомбоящики) не багато лишилось, коли все-таки кількість переросте у якість. Печально, що тупість доводиться змивати кров`ю найкращих, але виходить нема іншого шляху
Ваня до Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 13:31
А що зараз ставлять когось нового, нормального всі ці ж самі керують.Нвчого не змінилося і не зміниться.Якщо такі Гунчики пуньчики .Бачиш,що коїться Янек брав своїх, а Порошенко своїх і знову міняють всії голів РДА-це ж абсурд.
Віктор Показати IP 18 Серпня 2014 11:48
А де зараз колишні міністри оборони.... ???? за гратами...
000 Показати IP 18 Серпня 2014 13:07
на свободу вийде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus