USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До центру Києва вночі прибули підрозділи Нацгвардії. ОНОВЛЕНО

21 Лютого 2016 09:51
У ніч на неділю, 21 лютого, близько 2-ї години до центру міста приїхали машини з гвардійцями, повідомляє кореспондент ТСН.ua з місця подій. Вся техніка розмістилася біля Жовтневого палацу, розташованого біля центральноїплощі столиці.

"Серед машин – три вантажівки "КрАЗ" та кілька автобусів з бійцями Національної гвардії. Машини розміщуються біля Жовтневого палацу", - йдеться у повідомленні.

20 лютого у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні" люди у камуфляжі, які називаються "Революційними правими силами", зайняли актовий зал у готелі "Козацький". Мітингувальники, а їх зібралося більше 200 осіб, вимагають розпуску уряду Яценюка та справедливого ставлення до бійців АТО.

Згодом з'ясувалось, що приміщення було орендоване. Ці ж люди почали встановлювати намети на Майдані. Під час встановлення цих наметів сталася штурханина з силовиками.



Активісти РПС заявили, що залишатимуться на Майдані - там розгорнули намет. А владі висунули вимоги, серед яких - відставка президента та уряду. У готелі "Козацький" штаб "Революційні праві сили" провів засідання, на якому визначали порядок дій на понеділок.

"Це вже повноцінний Майдан. Зараз ми вирішуємо організаційні питання щодо гарячих обідів, чаїв, наметів тощо. Готується активна фаза протесту пов’язана з грабіжницькими тарифами, байдужим відношенням до бійців АТО, з військовими злочинами, які були цілеспрямовані проти своєї армії і інше", – зазначив представник "Революційних правих сил".

Силовики готують штурм готелю “Козацький”

Цієї ночі на переговори з представниками новоствореної організації "Радикальні праві сили", які зайняли готель "Козацький", приїжджали заступник оборонного відомства Олександр Дублян, начальник поліції Києва Андрій Крищенко та заступник глави Міністерства внутрішніх справ Ігор Яровий, пишуть ЗМІ.

Заступник Міноборони запевнив, що до цих людей застосовування сили не буде. При цьому журналістів в готель члени "Радикальної правої сили" не впускали.

Як відомо, саме оборонному міністерству належить готель.

Націоналістам із організації РПС, які зайняли готель “Козацький”, наказано добровільно покинути будівлю до 12:00. Про це повідомляє Еспрессо.TV з посиланням на власні джерела.

У разі, якщо особи не залишать готель “Козацький”, проти них будуть застосовуватися силові дії.

За станом на 12:15 стало відомо, що в МВС спростували інформацію про ультиматум людям у готелі "Козацький", - повідомляє Еспресо.TV. Так, директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко спростував інформацію про можливість силових дій проти людей, які перебувають у готелі.

"Будуть дії в рамках закону, жодних ультиматумів немає. Йдуть нормальні переговори, посилений режим несення служби і з боку підрозділів Нацполіції, і з боку підрозділів Нацгвардії та патрульної поліції", - зазначив він.

За станом на 13:15 до готелю "Козацький" впустили журналістів.



"Наразі ситуація навколо готелю спокійна. Туди пускають журналістів. У будівлі знаходиться "прес-центр" РПС", - сказав кореспондент Еспресо.TV.

Правоохоронці розцінюють такі дії, як провокативі і пропонують альтернативне місце для своїх зборів.

Натомість представники РПС будуть у готелі до віче, яке відбудеться о 17:00 на Майдані Незалежності. Там вони обіцяють оприлюднити свої 24 вимоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Критик Показати IP 21 Лютого 2016 10:30
Не удивлюсь,если вечером Яценюк или Порошенко сделают заявление,в котором скажут,что за людьми на майдане стоят агенты Путина,которые хотят дестабилизировать ситуацию,открыть так сказать второй фронт против Украины.
Микола до Критик Показати IP 21 Лютого 2016 13:24
І не удівляйся. Чого на правду улівлятися.
Україна-ненька Показати IP 21 Лютого 2016 11:58
У нас між народом і владою - прірва ! " Нард наш, мов дитя, сліпеє зроду// Ніколи світу правди не видав // За ворогів іде в вогонь і в воду /// Катам своїх поводирів віддав/// Хіба це не про наше суспільство мовить Л. Українка ?...На кадри з національним мисленням-табу! У владу йдуть не служити, а нажитися ! Національна меншість керує національною більшістю !!! У кожної держави є своя мафія, і лише в української мафії є своя держава !!! Особисте збагачення, за яке колись карали, нині є виміром авторитету ! Чудовисько обплутало усю країну. Тому одні скаженіють від горя, інші- від вседозволеності !
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 12:04
а чого ж не пишете що люди на майдані стоять? команди не було?
Всезнайко Показати IP 21 Лютого 2016 12:21
Мочіть *****!!! Бо ще одного майдану Україна не переживе...
Анонім до Всезнайко Показати IP 21 Лютого 2016 12:41
Що значить мочить ? Анижедети !
Дістало Показати IP 21 Лютого 2016 12:26
Треба гнати злочинну владу ,яка прийшла на крові і до цих пір проливають кров і гинуть молоді хлопці а ці нелюди тільки наживаються в них нема нічого святого,Що змінилось?????????
Просто Лучанин до Дістало Показати IP 21 Лютого 2016 20:47
змінились тарифи, наші правнуки будуть МВФ-у віддавати дань
бебебе Показати IP 21 Лютого 2016 13:53
А саме смішне що тепер жодного при.... (майданівця) жоден суддя не візьме під варту після того як їх за це вже 2 роки шельмують політики будуть тепер вигрібати по повній і гвардія не допоможе.
0000 Показати IP 21 Лютого 2016 15:56
Оце розворушили осинне гніздо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus