USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Революційні праві сили» оголосили свої вимоги

21 Лютого 2016 17:55
"Революційні праві сили" (РПС), які раніше зайняли приміщення актової зали у готелі "Козацький" та встановили декілька наметів біля стели Незалежності, вимагають звільнення політичних в'язнів, визнання недійсними Мінських угод та відставки уряду.

Про це заявив телеканалу Еспресо.TV Владислав Горанін, координатор громадського штабу РПС.

З його слів, "праві сили" мають три безапеляційних вимоги. Це: звільнення за амністією політично ув'язнених згідно зі списками Комітету політвязнів, "відставка правління", визнання недійсними мінських перемовин.

"Сам процес принижує нас як сторону, тому що ми ніяких перемовин з терористами, які занурили свої руки по лікоть в кров, не ведемо", - заявив Владислав Горанін.

ПОЛІТИЧНІ ВИМОГИ УЧАСНИКІВ РУХУ

Як повідомляє ТСН, активісти вимагають "повернення конституційного ладу"

"Наша мета - завершення Революції Гідності, відновлення конституційного ладу, конструктивні зміни у вигляді "громадського уряду" або впливу суспільства на уряд, що дасть можливість реалізувати пряме народовладдя в Україні", - під час прес-конференції представник штабу організації Антон Бондаренко (член організації "Білий молот", воював у батальйоні "Айдар" ).

Він зазначив, що у складі РПС та об'єднань, які приєдналися до нього,

багато військових як з добровольчих батальйонів, так і зі Збройних сил України, але їхня акція є мирною. "Ми зробимо все, щоб зміни в Україні пройшли без крові. Але якщо злочинці при владі спробують здійснити силовий розгін або якісь провокації, то ті бойові об'єднання, які входять в нашу координаційну платформу РПС, стануть на захист українського народу, і ніхто не вагатиметься", - наголосив Бондаренко.

Своєю чергою, лідер "Партії захисників вітчизни", екс-нардеп Юрій Кармазін заявив, що в результаті консультацій між різними суспільно-політичними силами з'явилася програма дій руху "За відновлення конституційного ладу в Україні".

Вона передбачає звільнення політв'язнів, відставку уряду, глави Нацбанку, секретаря РНБО, начальника Генштабу ЗСУ, керівників силових відомств, заборону участі у владі всім, хто був при владі в останні 10 років і "завдав величезної шкоди Україні".

Програма також передбачає початок слідства щодо дій Кабміну, Верховної Ради та апарату президента, запуск імпічменту президента в разі невиконання ним "вимог Конституції і українського народу". Кармазін зазначив, що рух виступає за негайне скликання пленарного засідання Верховної Ради для розгляду "вимог народу України" і ліквідації негативного впливу "помилкового курсу уряду і парламенту України за останні два роки". Також учасники руху "виступають за введення воєнного стану на Донбасі і в Криму, визнання Мінських угод "антинародними, антиконституційними і нелегітимними", перехід до нового формату врегулювання військового конфлікту на Донбасі з залученням Польщі і Туреччини".

ЕКОНОМІЧНІ ВИМОГИ УЧАСНИКІВ РУХУ

Це – відділення влади від бізнесу, відкрите тарифоутворення і заборона на підвищення тарифів у сфері ЖКГ, громадський контроль над природними монополіями, введення держуправління у банки з російським капіталом, мораторій на отримання кредитів від МВФ, Світового банку та інших фінансових організацій.

Зазначимо, раніше у "Правому секторі" (ПС) заявили, що "Революційні праві сили" (РПС), які захопили готель "Козацький" не є частиною організації і не підпорядковуються їй.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 21 лютого, близько 2-ї години до центру міста приїхали машини з гвардійцями. Вся техніка розмістилася біля Жовтневого палацу, розташованого біля центральної площі столиці. Цієї ночі на переговори з представниками новоствореної організації "Радикальні праві сили", які зайняли готель "Козацький", приїжджали заступник оборонного відомства Олександр Дублян, начальник поліції Києва Андрій Крищенко та заступник глави Міністерства внутрішніх справ Ігор Яровий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 18:26
Шоу маст гоу он
лучанин до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 01:27
Задовбали ці шоу.. Як тільки шоу так і доляр захмари.. )) можна ж все тихо робити.. як заповідав Smith & Wesson ))
Андрій Показати IP 21 Лютого 2016 19:28
Оце бардачисько розвели в Києві. До одного місця ця влада, якщо перед носом не може навести порядок.
Ку до анонім Показати IP 21 Лютого 2016 19:42
Да не буде ніякого шоу постоять ще дня 3 і розбредуться ніхтож наразі замовлення на на майдан 3 не давав відповідно і фінансувати його нікому. Такшо побавтеся 3 деньки і будя.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 21:01
На якій помийці знайшли цих маргіналів?
РПСник до Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 21:49
Шо ви таке кажете? Це кращі люди нашої нації!
Анонім до РПСник Показати IP 22 Лютого 2016 10:32
Слава мудаковичу й партії пердіонів
ги ги ги до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 10:40
На чистішій ніж твоїх "властелінів"
A до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 11:37
На чистішій ніж твоїх господарів
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 21:30
нема пененза - нема майдану.
Лех Показати IP 21 Лютого 2016 21:44
От як боти в коментарях пожвавішали. Господарю вилизують.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 21:53
Де працюють ці люди? Якщо безробітні, то все зрозуміло. P.S. "патріот" і "активіст" не робота))
Лана до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 10:17
Просто терпіння у людей закінчилося. Уряд повинен піти у відставку, за те, що багато патріотів сидить у тюрмах, а там повинні сидіти інші, за те, що ми почали жити гірше, за всю брехню і неправду. За те, що крадуть, тобто нас обкрадають. За те, що за ці два роки вони стали набагато багатшими, коли народ у бідності.,за "котли" у яких загинуло багато воїнів, за все зло, що робиться проти нас. А ВИ ДИВАННИЙ ПСЕВДОПАТРІОТ ТІЛЬКИ ПИСАТИ ВМІЄТЕ І БІЛЬШЕ НІЧОГО, ГАНЬБА ВАМ І таким, як ви!
Анонім до Лана Показати IP 22 Лютого 2016 10:34
Звісно він придворний лох
свідомий до Лана Показати IP 22 Лютого 2016 11:58
підтрмую а ще разом з урядом повинні піти в тюрму ті козли що привели його до влади
Анонім до свідомий Показати IP 22 Лютого 2016 22:16
Ці козли якраз починають третій майдан!
Анонім до Лана Показати IP 22 Лютого 2016 22:21
А ти бачила хто саме на тому майдані? 90% взагалі не знають які в них вимоги!!! Для тебе кожен, хто на майдані той патріот?? Розуй очі і включи розум!!! Одне бла-бла-бла!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus