USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські екс-«правосеки» - серед радикалів на Майдані у Києві

21 Лютого 2016 22:15
Декілька десятків волинян поїхало до Києва на Майдан. Більшість із них - колишні бійці «Правого сектору», нині вони називають себе «Революційні праві сили». Про це повідомляє Волиньпост.

До слова, їх звинувачують у вчорашніх погромах в Києві, коли невідомі в камуфляжах закидали бруківкою офіси Ріната Ахметова та відділення «Сбербанку Росії».

Крім того, вчора ввечері представники РПС зайняли готель «Козацький».

Представники РПС на Волині заперечують звинувачення, мовляв, не чинили вчора жодних погромів. Також вони намагають перекласти відповідальність у подіях на Майдані в день пам’яті і скорботи на інших осіб.

«До вчорашніх погромів банків і всього іншого ми, Революційні праві сили, не маємо жодного стосунку. Це все влаштовував батальйон Корчинського. В готель ми зайшли офіційно, без масок, не було «захвата», ми погодили з ними і оплатили конференц-зал на добу. Потім прибіг замміністра оборони, оскільки готель «Козацький» - це їхнє підвідомче майно, і почав нас звідти виштурхувати. Ми вийшли мирно, тому що ми є громадянами України і йдемо шляхом Конституції, яку ці злочинці просто попрали», - розповів один із членів РПС Андрій Фафлей.

Зараз, зі слів Фафлея, майже всі члени РПС знаходяться на Майдані. Ще вчора там вони розмістили намети.

«Ми вчора скинулися грошима в сумі 2 тисяч доларів, найняли сцену, яку хотіли поставити на Майдані. Вчора подали листа на КМДА на ім’я Віталія Кличка (мер Києва - ре.)», - каже Андрій Фафлей.

Він розповів, що їх охороняють нацгвардійці та поліціянти. Вчора, через те, що РПС розставляли намети, між ними та правоохоронцями виникла сутичка.

«Нацгвардійці не хочуть з нами воювати, вони кажуть: нас половина майданівських. Просто так сталося, що ми попідписували контракти», - розповідає чловік.

Свої вимоги РПС оголосили на Майдані, зокрема, вони вимагають звільнення політичних в'язнів, визнання недійсними Мінських угод та відставки уряду.

Як передає Цензор.НЕТ з посиланням на «Громадське», прес-конференцію провели кілька ключових членів «РПС», і у всіх у них «яскраві» біографії. Серед них:

Антон Бондаренко, колишній учасник, який відколовся від «Правого Сектора» ще в 2014 році. Бондаренко до Майдану займався пікетами посольства Ізраїлю та пропагандою нацизму. Після Революції Гідності пішов добровольцем на Донбас, проте пробув там недовго і незабаром створив ВО «Союз добровольців АТО». Туди ж увійшли частини розформованих зі скандалом батальйонів «Шахтарськ» і «Торнадо».

Пізніше, взимку 2015, союз добровольців організували акції із закликами до державного перевороту, до них підключилася фейкова організація «Батальйони братство». Тепер Бондаренко входить в «РПС».

Другий учасник Владислав Горанін - координатор «Білого молота», проти якого давали свідчення затримані за підозрою в розстрілі поста ДАІ в Биківні. Однак тоді суд відпустив Гораніна через брак доказів. Горанін відхрещується від причетності до вбивства ДАІшників.

Ще один учасник групи - Давид Николаїв, з Рівненського «ПС», замішаний у скандалах у зв'язку з викиданням у сміттєві баки чиновників. Одним із таких «люстрованих» і побитих виявився Микола Шершун - голова профспілок Рівненщини. Згідно з однією з версій, його побили і викинули за те, що люди Николаїва не змогли призначити «своїх правильних» людей на керівні пости в лісове господарство.

Тепер Николаїв оголосив про незаконні і нечесні дії атестаційних комісій Нацполіції, оголосив про «блокування» їх роботи і вимагає від міністра МВС Арсена Авакова всі комісії розпустити. Таким чином, перешкоджає переатестації міліціонерів.

Також серед «оргкомітету» є екс-комбат «Айдара» Сергій Мельничук, який під час депутатства був пов'язаний з екс-главою Держагентства з інвестицій та нацпроектів часів Януковича Владиславом Каськівим. Їхнє листування в viber про «офіси» і «документи на виродка» потрапили в об'єктив фотографа видання «Апостроф».

Самого Мельничука підозрюють в бандитизмі, а депутатська недоторканність була знята з нього ще 3 липня.

Ще один екс-депутат - Юрій Кармазін, голова партії «Наша батьківщина». Брав участь в акції «Україна без Кучми«, деякий час входив в список партії «Наша Україна», проте потім балотувався сам від партії «Блок Кармазіна». Останній раз був депутатом від блоку «Наша Україна - Народна самооборона». Зараз виступає з критикою уряду і президента. У травні 2015 подав позов до суду на Порошенка, Яценюка і Гройсмана. Зі слів Кармазіна, «вони повинні понести покарання за невиконання своїх обов'язків».

До групи увійшов і колишній в'язень Дмитро Павличенко. Його разом з сином визнали винними у вбивстві судді Сергія Зубкова, яке сталося в 2011 році в Голосіївському районі.

Суддя вів справу про виселення сім'ї Павличенко з підвалу будинку в центрі і знесення прибудови до нього. Після виселення підвал був переданий приватній фірмі. На думку слідства, це і стало причиною вбивства судді.

Дмитра і Сергія Павличенко звільнили і визнали політв'язнями 24 лютого 2014 року згідно з рішенням Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 22:22
А не так давно ці люди плескали на майдані теперішній владі!
Їдьте всі бандити в до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 00:41
до воїх..так таких гондомів люблять....будее новими Захарченками і кричати Путін маладець..вам вже веодно за кого головне щоб грошенят накосити....
то що Показати IP 21 Лютого 2016 22:27
вже не можна робити майдан та вигнати захопившіх владу перевертнів.не стаття а якісь вирок патриотам
Ку Показати IP 21 Лютого 2016 22:28
Визнали політв'язнем за рішенням ВРУ - так відпустіть вже всіх вбивць які справедливіст наїх думку відстоювали а шо Україна це Європа вбивця має бути в політиці. ЦИРК
antidury Показати IP 21 Лютого 2016 22:58
Коротше,геть бандюків донецьких,хай рулять бандюки рівненські та волинські..
Нормальний Показати IP 21 Лютого 2016 23:04
Коли собаці нічого робити, то яйця лиже...
СТЬОПА Показати IP 21 Лютого 2016 23:53
СТЬОПА ЛИЖЕ І ТИ НОРМАЛЬНИЙ ЛЕЖИ,ЗАБЕРЕМО УСЕ НАЗАД В ВЛАСНІСТЬ ДЕРЖАВИ, ЩО БУЛО ПОБУДОВАНО НАМИ І НАШИМИ БАТЬКАМИ.
Гр-н України до СТЬОПА Показати IP 25 Лютого 2016 10:21
Стьопо, а у тебе пуп не розв'яжеться забирати усе?
Патріот Показати IP 21 Лютого 2016 23:55
Оті всі кур*и мають бути пиз*жені!
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 00:18
Участники майдана, будучи недовольными последствиями майдана вышли на майдан. Лидеры майдана, выступили против майдана и немедленно арестовали несколько участников майдана за организацию майдана. Однако вскоре, все участники майдана против майдана,были отпущены за заслуги на майдане...
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 01:17
Розстріляти............... !
Zarobitchanyn Показати IP 22 Лютого 2016 06:16
Цей "майдан" не правильний, а той що був два роки тому "самий-самий"
ЛУЧАНКА Я Показати IP 22 Лютого 2016 10:22
Треба всіх взірвати в отій верховній раді..нехай їхня кормушка стане їхнім гробом....с*ки ненажерливі...Люди добрі не йдіть на той майдан...краще вже по заробітках ніж покласти життя за ще одних бандитів які ціною вашого здоровя та життя вибють собі місце в політиці...Бог їм суддя...і розплата прийде і ніякі гроші і звязки не допоможуть... Ці придурки провокують людей знову на громадянську війну....тільки це не вихід...буде панувати хаос..дестабілізація та свавілля!
ЛУЧАНКА Я Показати IP 22 Лютого 2016 10:22
Треба всіх взірвати в отій верховній раді..нехай їхня кормушка стане їхнім гробом....с*ки ненажерливі...Люди добрі не йдіть на той майдан...краще вже по заробітках ніж покласти життя за ще одних бандитів які ціною вашого здоровя та життя вибють собі місце в політиці...Бог їм суддя...і розплата прийде і ніякі гроші і звязки не допоможуть... Ці придурки провокують людей знову на громадянську війну....тільки це не вихід...буде панувати хаос..дестабілізація та свавілля!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus