USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До весни протистояння між БПП і «НФ» загостриться. Погляд експерта

3 Січня 2017 08:15
До весни через майбутні дострокові вибори до парламенту протистояння між БПП і «НФ» почне наростати і загостриться. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін, інформує Голос UA.

«Протистояння між БПП і «НФ» почне назбільшуватися і загостриться. Тому конфлікт між партіями посилиться ще більше. Адже партії вже активно готуються до майбутніх дострокових парламентських виборів. Імовірність виборів навесні цього року дуже висока. По-перше, в квітні закінчується імунітет уряду Гройсмана. Тобто парламент може ставити питання про його відставку. Очевидно, що навесні ми побачимо подальше загострення всередині коаліції. «НФ» вже запустив рекламу своєї партії по телебаченню і почав активно розвивати тему з записами Онищенка, заявляючи про їх справжності і про те, що уряд Яценюка було навмисно відправлено у відставку. Нібито проти нього велася негативна інформаційна компанія з боку команди Порошенко і записи Онищенко це доводять», - сказав А. Якубін.

Політолог зазначив, що сприятиме проведенню дострокових виборів прихід Трампа на пост президента США.

«Адміністрація Трампа захоче перезавантажити відносини з Росією. У зв'язку, з чим США зобов'яже Київ посприяти завершенню конфлікту на сході України - тобто приступити до політичної частини Мінська. Чинний парламент навряд чи зможе прийняти такі закони. Крім БПП і «Оппоблока» навряд чи інші політсили будуть активно голосувати за закон про вибори, про амністію, закон про спеціальний статус Донбасу і тим більше вносити зміни до Конституції. У зв'язку з цим на Київ посилиться міжнародний тиск в контексті виконання «мінських угод» і з боку США, і з боку ЄС. Адже знову виникне питання, а чи варто продовжувати санкції проти Росії», - зауважив А. Якубін.

За словами політолога, в Німеччині в 2017 році відбудуться вибори, і Меркель хотілося б на них йти як кандидату, якому вдалося досягти виконання «мінських угод» в форматі «нормандської четвірки».

Також експерт зазначає, що навесні після чергового підвищення тарифів на комуналку можуть визріти протестні настрої, які сприятимуть проведенню дострокових виборів до парламенту.

«Навесні ми побачимо загальну картину, пов'язану з кількістю неплатежів за комунальні тарифи, які будуть обчислюватися десятками мільярдів гривень. Після чергового підвищення тарифів на комуналку назріють протестні настрої, які сприятимуть проведенню дострокових виборів до парламенту. В результаті опозиційні політсили ще більш посилять тиск на провладну. Тому з імовірністю в 80% влітку 2017 року відбудуться вибори в Раду», - прогнозує А. Якубін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus