USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До кінця року ЛПЕ або продадуть, або розділять, або знайдуть інвестора

3 Грудня 2010 15:04
Луцький міський голова Микола Романюк вважає, що проблеми Луцького підприємства електротранспорту виникли через недостатність державних субвенцій, неефективний менеджмент та купівлю в лізинг автобусів.

Про це мер заявив в інтерв’ю "Волинській правді".

«Проблема не тільки в субвенції. По-перше, є неефективний менеджмент. Друге – лізинг. Не було прораховано нормального бізнес-плану. І плюс до всього – недостатнє фіксування державою пільгових перевезень. Але кінцевого виходу з ситуації на сьогодні немає», - каже Романюк.

За його словами, є кілька шляхів вирішення проблеми.

«Перший варіант – розділити на два підприємства – тролейбусне і автобусне. Хоча може бути одне підприємство, але з двома бюджетами. Як буде два бюджети, то все стане на своє місце. Навіть три бюджети можна запровадити – для обслуговуючого персоналу окремо», - сказав Романюк.

«Треба, щоб було видно, хто скільки приносить коштів. Там зараз новий керівник. Він має авторитет у колективі, але він не розуміє бізнесу. Його варто або підсилити, або замінити», - зазначив міський голова.

«Є заборгованість за лізинг 9 мільйонів 445 тисяч гривень за автобуси та 360 тисяч за тролейбус. Потрібно домовлятися з корпорацією «Богдан» та лізинговою компанією. Але вони довго терпіти не будуть. Ми можемо залишитися з боргами і без автобусів», - додав Романюк.

Іншим виходом з ситуації Романюк бачить продаж автобусів з маршрутами та боргами на аукціоні. «Може ще й щось на цьому можна було б і заробити», - вважає мер.

«Третій вихід – пустити на підприємство інвестора на якійсь дольовій участі», -вважає Романюк.

«Протягом місяця треба вийти на один із варіантів», - сказав міський голова.

За інформацією Миколи Романюка працівники Луцького підприємства електротранспорту наразі починають отримувати зарплату тільки за серпень.

"Маємо проблему з ЛПЕ – понад 5 мільйонів гривень заборгованості із зарплати", - сказав Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Петрович Показати IP 3 Грудня 2010 18:31
Доведемо до банкрутства і роздерибеним усьо!
Василь Показати IP 3 Грудня 2010 18:48
Пуц - слабак. Це ще радянський агропромівський керовнік по вказівках зверху. Крім пихи і гонору там ніц нема. Гнати його треба, щоб аж спотикався! Полішук!
Dyssja Показати IP 3 Грудня 2010 20:21
не ну я в шоці чого приватні підприємці маючи маршрутки (брані в кредит) мають надприбутки а ЛПЕ тільки збитки. це просто деребан чиновників і керівництва.
Політолог Показати IP 4 Грудня 2010 11:25
Нерозчищені дороги - це усьо фігня.Справжньою перевіркою Колі Червонопикого на вшивість буде ЛПЕ. Якщо він там не наведе лад - виженуть поганою мітлою, чось мені так думається. Хрча напочатку він явно його комусь віддасть =- типу приватному інвестору - і там буде все чікі-пікі. назовні. Бо насправді Романюк прийшов з чіткою метою - віддати Луцьке майно потрібним людям. І водоканал і ЛПЕ (насправді прибуткові підприємства бо монополісти) - це тільки початок. Далі буде стадіон, далі - кінотеатр, далі - міський парк по шматочках....
TFA Показати IP 4 Грудня 2010 13:10
Пуц - нормальний дядько, принаймні авторитет у колективі він завоював і всіляко намагається вирішити проблеми ЛПЕ. Аби міська влада зробила правильний крок, щоб вийти з боргів
Месія Показати IP 6 Грудня 2010 09:38
ДЕРИБАН!!! Молодці лучани-дебілоїди, правильно проголосували!!! Скоро Ваші ЖОПИ оптом скуплять!!! ГолоСУЙте далі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus