USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

Додатковий обмін LED-ламп: пенсіонери зможуть отримати ще по 5 штук

30 Листопада 2023 12:30
З 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти, крім Київщини, для пенсіонерів розпочнеться додатковий обмін LED-ламп. У Київській області ця частина проекту стартує трохи згодом – 12 грудня.

Про це інформує пресслужба «Укпошти».

«Щоб отримати ще по 5 енергоощадних ламп, пенсіонерам потрібно просто завітати у відділення з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та активним номером телефону. Старі лампи, які раніше потрібно було надавати одразу при обміні, вони зможуть принести у відділення «Укрпошти» протягом місяця з моменту отримання п’яти нових», – повідомляють в «Укрпошті».

За інформацією підприємства, зараз доступні для обміну на всій території України близько 18 млн енергоощадних ламп. Програма діятиме, доки світлодіоди будуть в наявності на кожному окремому відділенні.

Звертається увага, що також у розпалі обмін для юридичних осіб: медичних закладів, шкіл, дитячих садочків, поліклінік та СББ. Вони можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку «Дія».

Читати ще: На Волині обміняли вже близько 10 тисяч LED-ламп

«За попередніми оцінками, економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції», – наголошується у повідомленні.

Проект реалізується за підтримки Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та European Union in Ukraine.

16 січня пілотний етап проекту з обміну ламп розжарювання на енергоефективні стартував у шести регіонах України. Згодом був поширений по всій підконтрольній уряду території України. Охочі здійснити обмін мали подати заявку через «Дію», а потім отримати п’ять нових ламп у найближчому відділені «Укрпошти».

Для проекту Єврокомісія закуповує для України 30 мільйонів світлодіодних ламп, Франція заявила, що додає ще 5 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus