USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дороги, дитмайданчики, шахти та сотні зустрічей у селах округу: Ігор Гузь відзвітував перед виборцями

18 Грудня 2018 15:17
«Мої персональні голосування – це суб’єктивні рішення, не займаюся кнопкодавством, щодо кожного законопроекту озвучую власну позицію, стовідсотково присутній на засіданнях Верховної Ради», – такими словами розпочався публічний звіт народного депутата України Ігоря Гузя за 2018 рік. Він відбувся 14 грудня у Культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського.

Окрім безпосередньо роботи в парламенті, депутат активно працює і в окрузі. Зокрема, у 2018 році на розвиток територій Прибужжя з державного бюджету він залучив 18 мільйонів гривень. За чотири роки – це майже 80 мільйонів гривень. З його слів, кошти «зайшли» в кожну об’єднану громаду.

«Мене критикують за дитмайданчики. Але ж я на них не відпочиваю. Моя гордість у Володимирі-Волинському – капітально відремонтований басейн у школі № 5. Плануємо у Нововолинську відновити басейн у садочку. У Головному за бюджетні кошти перекрили клуб в центрі ОТГ, де мріють розмістити садочок, сільраду. У Зимнівській ОТГ плануємо реабілітаційний центр для бійців АТО, оновлюємо капітально парк у Заріччі та багато іншого. Моє завдання – залучати ресурси в будь-який законний спосіб і я це буду робити й надалі», – сказав він.

Публічність та відкритість – головний лейтмотив роботи парламентаря у Раді та в окрузі. Лише за рік депутат особисто провів понад 200 зустрічей з людьми: це і участь у днях сіл, відвідування малонаселених пунктів, спілкування у дворах багатоквартирних будинків Володимира-Волинського та Нововолинська, у закладах культури, освіти, з колективами підприємств різних форм власності.

«На зустрічах відчув, що людей цікавить конкретний результат у їхньому місті чи селі. Ми з командою вникаємо у кожну людську проблему. Щороку відвідуємо всі 211 населених пунктів округу. Дехто каже, що зустрітися – це не вирішити проблему. Але багато людей сам факт зустрічі вже вважають частково вирішенням питання, бо його можна озвучити, активізувати», – сказав Гузь.


Щодо ремонту доріг, депутат каже, що не «тягне ковдру» лише на себе. Завдяки «митному експерименту», який відстоював парламентар і голосував за нього, «дорога Луцьк-Львів як лялька буде переживати четверту зиму. Відремонтували трасу Луцьк – Володимир-Волинський. На пропозицію Гузя уряд виділив кошти й виклали верхній шар дороги з Володимира-Волинського до Нововолинська. У пріоритеті – початок ремонту траси Володимир-Волинський – Устилуг, на яку кошти вже виділені Польщею. Ще напрямки – з Нововолинська до Іванич, а потім з Іванич до Горохова».

Як пояснив нардеп, його звіт не лише про перемогу, але й про поразки – спільні для усіх волинян.

«Те, що відбувається на шахті № 9, «Бужанська» – невиплата зарплат, боротьба профспілок, постійні протести – поки ми програємо. На жаль, ми не зрушили проблему з «мертвої точки». На 2019 рік – копійки у держбюджеті на «десятку», а це, фактично, закриття, консервація».

Розповів парламентар також, чому не голосував за закон про розмитнення авто на іноземній реєстрації: «Мої виборці не від хорошого життя купили собі «бляхи». Той факт, що держава дозволила ввезти більше 2 мільйонів машин через шпаринки у законодавстві – це ганебно. Прийнятий закон – несправедливий, неправильний. Сподіваюся, його переглянуть».

Зі слів депутата, йому вдалося порозумітися з головою облради Ігорем Палицею, щодо співпраці у контексті підтримки спорту, молоді, здорового способу життя населення. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділяє кошти також і на потреби жителів Прибужжя, а це майже 2 мільйони 900 тисяч гривень у 2018 році. І це не враховуючи фінансування інших великих об’єктів. Наприклад, цьогоріч Фонд виділив 4 мільйони гривень на будівництво спорткомплексу у Любомлі. Два роки тому – подібний об’єкт облаштували у Нововолинську.

"Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом« працює на Волині з 2011 року, а не лише перед виборами. Він офіційно зареєстрований і виділені ним кошти на реалізацію численних проектів – це не «гречка», а системна співпраця з народним депутатом у тому числі«, – розповів обранець.


Наступного року в Україні, окрім президентських виборів, будуть також і парламентські перегони, тому Ігор Гузь запевнив, що балотуватиметься до Верховної Ради вдруге. Головні аргументи його вибору це – вивчив округ, знає багатьох людей особисто, займається проблематикою навіть у малих населених пунктах і хотів би завершити розпочаті справи. Він вважає, що тримає «на пульсі» кожне звернення, має мотивацію до роботи, адже бачить віддачу у взаємодії з людьми. «Я – людина демократичних поглядів, не критикую конкурентів, говорю лише про те, що зробив, як працював і що планую надалі», – підсумував нардеп.

Під час звіту присутні ставили свої запитання до Ігоря Гузя. Начальник відділу кадрів шахти «Бужанська» Лілія Бойчура підготувала і передала звернення на ім’я депутата, щоб роз’яснили ситуацію: чому через проблеми з виплатами єдиного соціального внеску шахтарі не лише не можуть належно вийти на пенсію, а й оформити лікарняний, бо, з її слів, нарахування йде при розрахунку мінімальної зарплати.

Вже сьогодні у профільні комітети Верховної Ради надійшов депутатський запит з проханням врегулювати це питання на законодавчому рівні.

Також урбаніст із Володимира-Волинського Андрій Гнатюк цікавився у парламентаря його думкою щодо майбутнього об‘єднання районів у рамках децентралізації. На це Ігор Гузь відповів: «Думаю, у 2019 році буде прийняте рішення щодо укрупнення районів як таких. Це не будуть зміни до Конституції, це – об’єднання районів. Дискутують, скільки районів чи повітів у Волинській області визначать. Їх може бути три – Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський. Я відстоюю, щоб їх було чотири».

Наприкінці виступу депутат подякував своїй команді за співпрацю, також усім головам ОТГ Прибужжя, партнерам за підтримку та присутнім у залі гостям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ау Показати IP 18 Грудня 2018 15:35
Чистий популіст!
101% до Ау Показати IP 22 Грудня 2018 17:12
101%
Катя Показати IP 18 Грудня 2018 16:36
Мені дуже цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus