USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Дорожній експеримент у Луцьку: ямковий ремонт в мороз

17 Січня 2019 17:42
За допомогою технології, що дозволяє проводити ямковий ремонт при низьких температурах та складних погодних умовах, дорогу ремонтуватимуть і взимку. Фахівці кажуть, що така процедура не лише забезпечить якість дорожного покриття, а й знизить його собівартість.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось каже, що аби переконатися, наскільки дієвою є технологія, її випробували на одній із найбільш проблемних ділянок – об’їзній дорозі на вул. Дубнівській.
«Нещодавно нам стало відомо про нову технологію з ремонту доріг, яку хочемо застосовувати на Волині. Однак, наразі тільки випробовуємо її. Справа в тім, що при будівництві та ремонті доріг залишаються відходи, тобто асфальтогранулят чи, так званий, фрезирований асфальт, який у більшості випадків викидають. Відтак, науковцям вдалося виробити з екологічних продуктів на суто рослинній основі речовину, за допомогою якої з’являється можливість його переробляти та знову застосовувати. Цю технологію використовують в Одесі, Херсоні, Миколаєві», – розповів пан Цьось.
Керівник лабораторії Служби автомобільних доріг в області Марія Гаць розповідає, технологія полягає в тому, що у старий асфальт додають рідку суміш європейського виробника, нагрівають в машині й на місці «латають» дірки.

«Ця добавка екологічно чиста, виготовлена з органічних речовин, вартує 16 доларів за літр, її вистачає на тонну асфальтобетону. Асфальтогранулянт нагрівають до 160 градусів, вводять 0.01% добавки, перемішують одну хвилину і створюється ефект литого асфальтобетону», – каже спеціаліст.
Зі слів Валентина Цьося, в області є 4 машини, які технічно можуть вкладати асфальт за новою технологію, а якщо експеримент буде успішним – докуплять ще 4.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Віктор Показати IP 17 Січня 2019 18:15
Автодор ніколи не вмів і не вміє робити дороги. Це доказано десятиліттями.
дідо до Віктор Показати IP 17 Січня 2019 18:31
як ти платив податки - такі і дороги.... мінімалка не рахується.
Петро до дідо Показати IP 17 Січня 2019 21:48
Старий дурню, ще Козлянич ввів побор з кожного літру пального на дороги, це крім "підатку". Непогана сума осідає комусь в кишені. А куди діваються кошти "самоврядування" і Кабміну виділені на ремонт доріг?
Валєра до дідо Показати IP 17 Січня 2019 19:40
І не рахується акциз на бензин і не рахується ПДВ в чеку в магазині...нічого не рахується
сергій Показати IP 17 Січня 2019 21:33
Відремонтуйте яму біля новозремонтованого ковельського мосту.Один раз залатали...знову яма.
лучанин Показати IP 18 Січня 2019 01:33
На Волині чимало паскуд контрабандистів і хитродупих заробітчан, які не тямлять, що таке податки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus