USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дощово-гольова перемога «Волині» над «Карпатами» у Кубку України. Фоторепортаж

1 Вересня 2021 08:59
Матч «Карпати»-«Волинь» – кубковий поєдинок, який не потребує додаткової реклами, попри те, що нині команди представляють не найсильніший дивізіон чемпіонату України.

Відновлені «Карпати» виступають у Другій лізі, проте за складом вони не поступаються колективам Першого дивізіону, адже колишній тренер «Волині», а нині коуч львівського клубу Андрій Тлумак перетягнув до стану «левів» п’ятеро «ексхрестоносців»: Сергія Сімініна, Владислава Приймака, Дениса Кожанова, Амбросія Чачуа та Валерія Боденкова. Тож цей факт додавав ще більше принциповості розбіркам давніх суперників.

Натомість молодь «Волині» продовжує радувати вболівальників, адже навіть у програному матчі з «Металістом» (0:3) команда продемонструвала доволі непогану гру та самовіддачу. Волиняни мали лише два дні на відновлення, але у приватних розмовах запевняли: зроблять все від них залежне, аби пройти далі надпринципового суперника.
Як очікувалося, Альберт Шахов провів ротацію після матчу з «Металістом». Відтак у старті з’явилися Дмитро Янчук, Назарій Богомаз, Станіслав Кристін, Владислав Мороз та Арсеній Коркодим.
Однак на старті гри саме «хрестоносці», які швидше пристосувалися до неймовірної львівської зливи, володіли перевагою. Мороз міг відкривати рахунок, але його потужному удару метрів з тридцяти не вистачило дещиці, аби стати гольовим.

Львів’яни оговталися ближче до середини тайму, коли стихія трішки вщухла. А наприкінці тайму волиняни занадто притиснулися до своїх воріт, дозволивши «Карпатам» організувати кілька небезпечних атак з флангів. Та, незважаючи на це, все ж зуміли зберегти свої ворота сухими. Тож на перерву команди пішли з нулями на табло.
На початку другого тайму два моменти мав Максим Сасовський, і один з них він реалізував. Якщо в першому епізоді футболіст головою пробив повз ворота, то після подачі кутового Чернова переправив м’яч у сітку воріт «Карпат», відкривши рахунок – 0:1.
Проте господарі не збиралися складати зброю та відповіли ударами Богача і Кожанова – неточно. Поступово тренерський штаб «Волині» почав освіжати гру, випускаючи на поле основних футболістів, зокрема вийшли Климець, Ляшенко та Чепелюк. У «Волині» в середині тайму було кілька спроб, щоб остаточно закрити гру, але жодна з них не увінчалася успіхом.
А наприкінці основного часу на авансцену вийшли ультрас обох команд, задимівши стадіон «України», однак перед цим на 90 хвилині «Карпати» заробили пенальті, яке після паузи реалізував Кожанов, перевівши гру в екстратайми.
Старт першого екстратайму був доволі тривожним, адже господарі фактично затиснули «Волинь» на власній частині поля. Проте разюча контратака лучан завершилася неймовірним взяттям воріт. Ляшенко отримав передачу від Кузнєчикова, пройшов правим флангом, змістився та, обігравши кількох захисників, з лівої поцілив у дальній кут, вивівши «хрестоносців» вперед – 1:2.
Початок другого екстратайму взагалі увів львів’ян у ступор. Молодий Кузнечиков, підійшовши виконувати штрафний з 40 метрів, почув установку з тренерської лави: «Бий!» Виконавши тренерське завдання, він за неймовірною траєкторією відправив м’яч у верхній кут воріт Сілецького – 1:3. Андрій Ляшенко взагалі не зрозумів, як м’яч потрапив у ворота, взявшись за голову під час святкування.
Здавалося би, після цього голу гра закінчена, але ні – Галенков зумів відквитати один м’яч, після чого господарі рвонули вперед. Однак їхні атакувальні потуги ні до чого не призвели, і фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Волині» та вихід в 1/16 Кубка України.

Після закінчення матчу футболісти довго раділи перемозі разом з кількома десятками луцьких ультрас, які приїхали підтримати свою команду. Але вже в наступний понеділок їх очікує матч з «Оболонню» у рамках Першої ліги.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus