USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дошки, проектори, акустичні системи: школа Сільця поповнилась мультимедійним обладнанням

5 Жовтня 2018 18:10
У загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Сільце Горохівського району відбулася святкова подія - презентація нового мультимедійного забезпечення для осучаснення навчально-виховного процесу. Придбання техніки стало можливим завдяки реалізації ініційованого місцевими укропівцями проекту, що залучив до спільної справи кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», громади села, Цегівської сільської ради та місцевих підприємств, про це повідомляє прес-служба УКРОПу.

Завітали на презентацію радник голови обласної ради, керівник обласного осередку УКРОПу Вячеслав Рубльов та керівник Горохівського представництва Фонду «Тільки разом» Людмила Марадевич.

Очолив ініціативну групу села активіст, член партії УКРОП, голова батьківського комітету школи Андрій Лись, який переконаний: важливо вкладати максимум в інтелектуальний розвиток дітей, бо від них залежить наше майбутнє.


«У загальноосвітній школі І – ІІ ст. села Сільце наразі навчається 70 учнів 1 – 9 класів та працює 18 педагогічних працівників. Результати проекту орієнтовані на 90 дітей шкільного віку та дошкільнят, – розповідає директор навчального закладу, укропівець Богдан Вітинський. – Впевнені, кількість учнів в перспективі буде збільшуватися. Загалом у селі проживає майже 700 жителів».

До слова, усі вчителі школи пройшли навчання за програмою «Іпtеl@ Навчання для майбутнього», аби впевнено допомагати своїм учням здобувати знання із застосуванням новітніх технологій. Потрібні були лише технічні засоби.

Ініціативна група підготувала проект, заручилася підтримкою громади, залучила партнерів до його реалізації, і тепер під час уроків та позакласних заходів навчальний матеріал школярі будуть засвоювати за допомогою нового проектора, проекційного екрана, ноутбука, телевізора, акустичної системи та 8 шкільних дошок.


«Візуалізувати матеріал – дуже важливо, отож проектор неабияк допомагає цікаво та ефективно донести нову інформацію до дітей, – стверджує вчитель історії Віктор Семенченко. – Хочемо, щоб наші учні були розумні і всебічно розвинені. Впевнений, з використанням нових технічних засобів нам вдасться якнайкраще підготувати школярів до предметних олімпіад та конкурсів, стимулювати їхній інтерес до нових знань. А ще дошки в окремих класах уже стали непридатними для застосування. Діти практично не бачили, що на них написано. Ми щороку намагалися організувати купівлю хоча б однієї дошки для заміни. Спільний із Фондом Ігоря Палиці проект дав змогу замінити водночас вісім! Тепер в усіх класах нові сучасні дошки!».

Раніше у навчального закладу були проблеми із організацією тематичних свят та творчих конкурсів, бо акустичну систему змушені були позичати у сусідніх селах.

«Завдяки реалізації проекту у школи є музична апаратура, мікрофон, – радіє директор школи. – У нас багато обдарованих дітей. Вони прагнуть розвивати свої таланти і радувати ними односельчан. Тепер кожне сільське свято не обійдеться без наших здібних школярів».


Гості урочистостей подарували школі від Фонду Ігоря Палиці плазмовий телевізор, для місцевих шкільних спортсменів – футбольні та волейбольні м’ячі, спортивні футболки, а ініціативну групу за активність та небайдужість відзначили сувенірами кружками.

«Кожна подібна презентація спільного успішно реалізованого проекту – справжнє свято для села і тих, хто до нього долучився, – зазначив радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов. – Бо це є свідченням небайдужості і щирої турботи за наше майбутнє – дітей. Голова обласної ради Ігор Палиця і Фонд «Тільки разом», засновником якого він є, передусім, підтримують ініціативи, орієнтовані на розвиток інтелектуальних, творчих і спортивних здібностей молодого покоління, яке будуватиме нашу державу далі. Саме їм прославляти Україну, робити її успішною, заможною європейською країною. Радує, коли у селі є ініціативні люди, які прагнуть щось зробити для своєї громади. Хочеться їх підтримати, їм допомогти. Саме такі активні українці можуть змінити нашу Україну!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus