USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Горохівщині встановили новий дитмайданчик

8 Серпня 2018 23:29
День села у Широкому Горохівського району відзначили відкриттям нового дитячого майданчика, облаштованого за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

На урочистості завітали керівник горохівського представництва Фонду Ігоря Палиці Людмила Марадевич та голова Горохівського районного осередку УКРОПу Олександр Вольчинський.

«Ідея встановити дитячий майданчик у селі виникла уже давно, адже попри те, що село невелике дітей досить багато, – розповіла голова ініціативної групи, укропівка Ольга Садова. – Із 60 маленьких жителів – 37 дошкільнята. За умови, що в селі немає дитячого садка батькам надзвичайно важко організувати дітям бодай би якесь дозвілля».

Жителі села вирішили почати самостійно обкошувати територію, завозили пісок, виготовили пісочниці та лавочки, і навіть провели освітлення до новенького майданчика. Однак, встановити дитячий майданчик самотужки сільській громаді було не під силу, а тому вирішили звернутися до Фонду «Тільки разом».


З вітальним словом до жителів села звернулася Людмила Марадевич, яка відзначила активність та наполегливість громади села.

«Презентувати ті проекти, де громада виступила головним ініціатором, де люди не словом, а ділом продемонстрували власне прагнення щось змінити удвічі приємніше. Звісно, вирішити усі проблеми одномоментно ніяк не вдасться, але маленькими кроками, ось такими, здається дрібними, але напрочуд важливими справами, ми рухаємося уперед. Особливо приємно, що перетворення громади розпочинаються із забезпечення дітей найнеобхіднішим, адже діти - це найкраща інвестиція», – зазначила Людмила Марадевич.

Ще одним подарунком від Фонду Ігоря Палиці до свята села став приїзд аніматорів гурту «Ендорфін». Найменші жителі Широкого не стримували радощів, бо ж відтепер дитячий майданчик стане улюбленим місцем їхнього відпочинку.


Звернувся до мешканців села і Олександр Вольчинський.

«Діти повинні зростати у гарних умовах, без відчуття меншовартості, із абсолютною вірою у власні сили, у свою індивідуальність, із бажанням пізнавати щось нове та вчитися. Усе це основа, яка закладається ще у дитинстві, і якщо за декілька років ми хочемо бачити націю здорових, мудрих людей, то сьогодні маємо зробити усе можливе, щоб створити умови для гармонійного розвитку дітей. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», укропівці сприяють розвитку творчих здібностей дітей та молоді, приємно, що жителі вашої громади поділяють наше бачення. Тільки разом можна подолати труднощі та змінити життя на краще», – підсумував укропівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus