USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Досить стояти на колінах і просити гроші за кордоном», – Ігор Палиця про бюджет

14 Листопада 2019 14:56
Проаналізувавши проєкт бюджету в першому читанні, депутатська група «За майбутнє» сподівалася, що уряд якось дослухається до них, внесе зміни, зрозуміє, що треба втримати країну. А це, в розумінні депутатів групи, зробити все, щоб в країні залишилися люди і щоб в країну повернулися наші заробітчани.

Про це народний депутат від Луцька Ігор Палиця заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради.

З його слів, для цього потрібно збільшити можливість підприємствам нарощувати свої активи, наймати працівників, виплачувати їм достойну зарплату. Для цього потрібно повернутися до лібералізації податкового законодавства. На превеликий жаль, за два місяці турборежиму цього не відбулося.

«За два місяці ми тільки побачили турборежим, коли відбувається перетворення держави у поліцейсько-міліцейське-прокурорське–антикорупційне суспільство. Нікому з підприємців дихати легше не стало. Жодному підприємству в Україні легше і цікавіше працювати не стало.

Ми бачимо корупцію в обленерго, в облгазах, ми бачимо відмову компанії по виробництву у Вінницькій області, яка відмовляється працювати, бо їм називають суму в 1,5 мільйона гривень на підключення до електроенергії, ми бачимо, що ІКЕА починає не працювати у Львові.

Ми бачимо відсутність держгарантій, відсутність бажання в людей вкладати гроші у найбільш необхідне, будівництво сміттєпереробних заводів. Тому що сьогодні в Україні нема клімату для роботи підприємств і для розвитку бізнесу», – зазначає Ігор Палиця.

Зі слів нардепа, сьогодні з України їдуть люди, вчителі і лікарі. Сьогодні Польща визнала лікарські дипломи наших медиків такими, що не потребують підтвердження і перездачі, а тому лікарі масово виїжджають з України.

«Я хочу дуже попросити уряд звернути все ж таки на це увагу. Вистачить стояти на колінах, як ми це бачили в роликах 95 кварталу, і просити гроші в когось за кордонами нашої країни. В нас достатньо ресурсу, розуму, можливостей в України і українців для того, щоб самим генерувати гроші і оплачувати свої потреби. Припиніть в когось щось клянчити, давайте відкриємо дорогу своїм підприємцям.

Я розумію, що це молодий уряд, він тільки вчиться. Може ви не відчули, що в регіонах твориться біда. Група «За майбутнє» прийняла більшістю голосів важке, але зважене рішення: ми підтримуємо бюджет, ми протягнемо руку уряду. Але я дуже сподіваюся, що за 2-3 місяці уряд зрозуміє, що він не все врахував, і ми готові будемо підтримати зміни до бюджету», – резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
хохо Показати IP 14 Листопада 2019 17:27
грамотно
скептик Показати IP 14 Листопада 2019 17:40
на жаль, УРКАїна не робить серйозних кроків, щоб злізти з донорської голки західних кредиторів.
ще не зовсім свідоми Показати IP 14 Листопада 2019 19:23
Жили українці відносно заможно до 1991 року, а далі пішло "круте піке донизу". Видно, сам Господь сотні років оберігав нас (як і курдів) від незалежності. Така у нас нація. Прапор маємо, органи управління маємо. Вроді, як би й держава. А подивишся зі сторони (хоча би з Хелма), україна - 28-літній хворий пацієнт, який не може ні вмерти, ні вижити.
Слава до ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Листопада 2019 14:01
Влучно сказано! Підтримую! Незалежність нам дали, а що з нею робити - не сказали.
Ігор Показати IP 15 Листопада 2019 20:53
Молодець, шикарна пропозиція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus