USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Металошукачі й охорона: чому у Волиньраді посилили заходи безпеки

9 Грудня 2015 12:50
На вході у сесійну залу обласної ради під час пленарного засідання вчора, 8 грудня, були посилені заходи безпеки. Чергові охоронці запитували в усіх, чи мають вони зброю. Також вони користувалися металошукачами.

Чим викликані такі заходи безпеки, пояснив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час прямого ефіру на каналі «Нова Волинь» 8 грудня. З його слів, приміщення облради та облдержадміністрації не має бути прохідним двором, коли відсутнє розуміння, хто куди йде, як це відбувалося досі. На переконання Ігоря Палиці, усюди має бути порядок, більше того, в той час, коли в країні триває війна.

Нагадаємо, вчора декілька інтернет-ресурсів подали таку собі «гарячу» новину про те, що журналістів нібито не пускають в сесійну залу і обшукують на вході. Дії охорони обурили медійників.

Утім заходи безпеки посилилися не через забаганку новопризначеного голови облради, а після прохання депутатів, які турбувалися про свою безпеку й безпеку колег.

«До мене звернулися депутати з проханням, щоб деякі депутати не приходили зі зброєю на сесію. Тож, команді, яка охороняє обласну раду, було поставлене відповідне завдання», - зауважив він.

Крім того, він пояснив ситуацію, з якої журналісти зробили сенсацію. Так, в час, коли в країні війна, журналісти вирішили невдало пожартувати з охоронцями. Ті ж, своєю чергою, професійно виконували роботу.

«Ніхто нікого не обшукував. Охорона віталася і питала: «Ви знаєте, що не можна заходити до зали зі зброєю? У вас немає зброї, небезпечних предметів? Якщо немає – проходьте». Тільки одна кореспондентка вирішила пожартувати і сказала, що має зброю з собою. Як мала поводити себе охорона? Журналісти захотіли провести експеримент? Нікого не роздягали, не обшукували, а просили показати сумочку. Не треба жартувати з такими речами. З чим ви жартуєте? З безпекою людей? Навіщо? Аби отримати смажені факти? А далі? Поки не буде порядку в голові - не буде порядку ніде», - наголосив Ігор Палиця.
Водночас він зауважив: такі заходи були проведені для того, аби всі присутні в залі почували себе в безпеці. І додав, що сам неодноразово ставав мішенню для замахів, хоча досі не розголошував ці факти.

«Коли я був в Одесі, керівник СБУ звертався до керівника моєї охорони і просив у нього людей, виставляв їх по периметру, коли мав інформацію про ймовірний замах. Двічі в Одесі мені кидали вибухові предмети в готелі, де я мешкав. Я не афішував цього… Взагалі дивуюся: сьогодні облрада і адміністрація - як прохідний двір. Немає жодного розуміння, хто куди йде, що куди заносять, курять, де завгодно. Можливо, в мене інші принципи, але я звик, щоб скрізь був порядок», - підсумував голова Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мирний Показати IP 9 Грудня 2015 13:21
Та все правильно!!! Роздули з мухи... "гарячого" давно не було от і захотілось... А з прохідним двором в облраді-ОДА треба закінчувати і журналістів під акредитацію як в усьому цивілізованому світі!!! Хоча і журналістів від "фонду" теж треба поменьше :)
11 до мирний Показати IP 9 Грудня 2015 14:39
підтримую!!! от в Київраду за Януковича теж не можна було попасти. Чисто і спокійно. А то після Майдану наробили понімаєш прохідних дворів. там Слуги народу працюють а не аби хто! і кому попало бачити їх в роботі не можна.
Ман Показати IP 9 Грудня 2015 13:46
О, місцевий "князьок" обживається."Слуга народу" боїться народу. А чому?..
Олександр Показати IP 9 Грудня 2015 14:00
Всі ми повинні розуміти, що живемо в непростий час і те,що у нас на Волині до сьогодні не має вибухів, не має невинної крові дякуємо Богу. Треба знати де і в якому випадку жартувати. Порядок -це відповідальність кожного.
11 до Олександр Показати IP 9 Грудня 2015 14:41
тобто справжні терористи звітуються перед охоронцями, проносять вони зброю чи ні?
Ману Показати IP 9 Грудня 2015 14:14
Хто кого боїться.Бояться таких долб...ів як ти. Що в голову дірка і може що хоч вчверити
Луцк Показати IP 9 Грудня 2015 14:22
Чего бояться-то за свою ср-ку, если живешь правильной жизнью.
Правда Показати IP 9 Грудня 2015 15:04
Які ж то дупутати так бояться за свою шкуру? Та не бійтесь людей, а тим більше в облраду вони не підуть щоб зводити рахунки з такими покидьками. Якщо треба то і в дома відкопають тихо і спокійно.
Тарас Чурило до Правда Показати IP 9 Грудня 2015 23:14
А якщо хтось гранату принесе і кине, хто відповідальність понесе? Тоді всіх чортів на Палицю вішатимуть. Тому безпека людей перш за все
Не дивно Показати IP 9 Грудня 2015 16:12
Люди сьогодні стали неадекватними. Мало якому хворому що пальне. Серед журналістів їх також валом.
Тарас Чурило Показати IP 9 Грудня 2015 23:10
Це нормальна практика. А то вже приходили під управління УМВС активісти та ''журналісти'' і чим це закінчилось?
Mauser Показати IP 9 Грудня 2015 23:17
Правильно!!! Безпека перш за всевсе, давно пора таке ввести і навіть на вході в обласну раду.
виборець Показати IP 10 Грудня 2015 07:46
Чому безпека на першомі місці тільки для "білих",а "чорні" повинні бути, (а вони і є),рабами?
валет Показати IP 4 Січня 2016 18:00
подивись на Львів і зроби всновок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus