USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Доведеться пересівати: на Волині врожаї під загрозою через посуху. Відео

25 Квітня 2020 16:27
На Волині через посуху і мороз можуть пропасти посіви. Ситуацію врятує лише дощ, а деякі культури доведеться пересіювати.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Спочатку без снігу, а зараз без дощу і з пиловими бурями. Україна перетворюється на пустелю. Волинський вологий клімат вже й не такий і вологий. А посівна кампанія цієї весни під загрозою. Спритні господині, які першими засадили грядки, тепер, мабуть, будуть усе пересіювати. Бо ж мало того, що земля суха як попіл, то ще й на ніч б’ють морози і тому посіви не посходили.

Невтішну картину описує і голова департаменту агропромислового комплексу Волині Юрій Горбенко. Врожаї дійсно під загрозою. Деякі культури, можливо, навіть доведеться пересіювати. Щоб ґрунти після посухи прийшли в норму, треба тиждень дощів. І якщо з озимими культурами поки що біди немає, то інші залишають бажати кращого.
Зазначимо, що ООН зробила гучну заяву щодо того, що через епідемію коронавірусу світ може очікувати голод. Які загрози нависли над Україною? Юрій Горбенко зазначає, що зараз навіть уповільнили експорт зерна. Адже деякі регіони уже сьогодні заявляють, що у них брак пшеничних запасів. Між тим, волинські синоптики уже на ці вихідні прогнозують довгоочікуваний дощ.

Але за останні 70 років це не єдина весна, яка дивує аномальними витівками. Найтепліший квітень був у 2013 році. 25 числа можна було відкривати купальний сезон, бо температура надворі тоді сягала 28 градусів. А от в квітні 1988-го потрібно було вдягати шубу, бо на вулиці було досить таки зимно – 4 градуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ярина Показати IP 25 Квітня 2020 17:07
То що там вчора голова ОДА розповідав, що село наш спаситель у цій ситуації, а що проблеми то він не в курсі?! Дощ нехай привозить або інвестує!
ПОЦ Показати IP 25 Квітня 2020 17:44
Ми нє сеєм, нє пашем, нє строєм - ми гордімся общєствєнним строєм !
Анонім Показати IP 25 Квітня 2020 18:56
То наша біда. Бо потрібно посіяти раніше за сусіда.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 25 Квітня 2020 19:07
Вихідні вже проходять - де обіцяні метеорологами дощі?
Сторонній Показати IP 25 Квітня 2020 19:14
Що там сіяти,це не головне.Головне карантин .Потім позичим гроші в МВФ і купимо продукти за кордоном
Анонім Показати IP 26 Квітня 2020 15:43
Так як сіяли в кінці січня то треба вже врожаї збирати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus