USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

Дрони, зарядні станції, супутникові модеми Starlink: військові на сході отримали велику партію допомоги з Луцька

19 Грудня 2023 08:07
Днями Луцький міський голова Ігор Поліщук разом із депутатами побував на сході країни, там – де нині ведуться важкі бої з російськими окупантами. Це Лиманський, Куп’янський, Бахмутський, Авдіївський напрямки.

Захисникам України передали автомобілі та необхідне військове обладнання. Загальна вартість допомоги – понад 25 мільйонів гривень, інформують у міськраді.

«Депутатський корпус і міський голова підтримують переформатування міського бюджету, щоб допомагати військовим максимально, наскільки можна. На сьогоднішній день всі видатки на капітальні будівництва зупинені, і ми переформатовуємо всю нашу працю для того, щоб допомагати Збройним силам України, для того, щоб наші хлопці мали все необхідне для захисту нашої України», – наголосив депутат Луцької міської ради Роман Кравчук.

Читати ще: Щоб нищити ворога: бійці волинської сотки отримали від Луцької міськради чергову допомогу

За гроші, що зібрали працівники муніципалітету, його структурних підрозділів і комунальних підприємств як одноденний заробіток, купили різним армійським підрозділам чотири позашляховики. Техніку передадуть підрозділу, який виконує завдання безпосередньо у зоні бойових дій.

Крім того, військовим завезли понад пів сотні дронів Mavik 3 FMС, понад три десятки дронів з тепловізором Mavik 3 Т, три дрони Мавік 3 Е, 100 FPV-дронів, антидронові рушниці, рації, пульти керування до дронів, зарядні станції, супутникові модеми Starlink, газові балони, портативні обігрівачі Webasto, термобілизну, пончо-тенти, акумуляторні батареї.

Цінний вантаж доставлено бійцям 14-ї ОМБР, 100-й бригаді ТРО, 53-му батальйону 100-ї бригади ТРО. Окрема партія допомоги надійшла для 110-ї бригади, яка працює в Авдіївці, а також для 67-ї, 22-ї і 42-ї бригад, 4-ї БрОП. Крім того, допомога надана й іншим підрозділам ЗСУ.
«Привезли велику кількість дронів, антидронові рушниці, рації, зарядні пристрої для рацій, обігрівачі, термобілизну, газові балони та багато-багато іншого. Дякуємо нашим захисникам, нашим військовим за захист України, за те, що готують основу для нашої майбутньої Перемоги», – наголосив мер Луцька Ігор Поліщук.

Читати ще: Дрони, старлінки, зарядні станції: Луцька громада передала чергову партію допомоги військовим

Поїздка на схід, зі слів Луцького міського голови, мала й емоційно-пізнавальний ефект. Ігор Поліщук зустрівся з солдатами на бойових позиціях, поговорив із земляками під час їхнього перепочинку, і навіть отримав у подарунок шеврон.

«Я дуже вдячний, найперше, міському голові Ігорю Ігоровичу. Я бажаю йому та всій його команді міцного здоров’я, всім людям, які долучилися до цього збору», – наголосив військовий із позивним Лісник.

Крім того, під час поїздки Ігор Поліщук обговорив із командиром 14-ї ОМБр Олексієм Трубніковим подальші потреби його бригади. Разом вони намітили деталі співпраці на 2024 рік. А на завершення зустрічі комбриг вручив Луцькому міському голові подяку за сприяння Збройним силам України.

Зауважимо, що Луцьк по кількості витрачених коштів на закупівлю БПЛА займає 4 місце в Україні, а по кількості переданих – 6 місце.

Раніше Луцький міський голова Ігор Поліщук обмежив фінансування непершочергових видатків із бюджету в умовах воєнного стану для забезпечення ефективного, раціонального та економного використання коштів. У наступному році на потреби ЗСУ спрямують не менш як 500 млн із бюджету Луцької громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus