USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Друже, війна для тебе скінчилася»: у Луцьку в останню путь провели загиблого Героя

7 Квітня 2021 21:28
7 квітня на Театральному майдані знову лунало щемливе «Плине кача…», знову майоріли синьо-жовті прапори з чорними стрічками. Луцьк знову зустрічав вантаж 200 зі сходу. Притрушеними снігом квітами. Навколішки.

Цього дня в останню путь лучани проводжали Сергія Сулиму, який загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої в зоні ООС під Шумами.

Відспівували Героя в Свято-Троїцькому кафедральному соборі.
«Це не просто скорбота, трагедія для родини. Це трагедія для всіх нас, – сказав митрополит Луцький і Волинський Михаїл. – Ми щодня говоримо про коронавірус, локдаун. Думаємо, що це найгірше, що на нас чекає. І призабули про ще одне випробування – війну, що досі триває на сході. Там досі гинуть воїни. Одного з них сьогодні в останню путь проводжаємо й ми. Сергій не просто закликав нас сьогодні, щоб ми провели його в останню дорогу, а щоб згадали про небезпеку й не забували про те, що біль утрати є нашим спільним болем».
Не можна воювати й торгувати одночасно, вважає владика. Не можна вести з ворогом економічної співпраці. Й доки там, нагорі, цього не збагнуть, доти гинутимуть найкращі сини України.
«Так, вони житимуть у наших душах. Але ж тілами вони загинули через нашу певну пасивність, – додав митрополит. – Нам треба глибоко усвідомити, що досі триває війна. І вона набагато страшніша за всі наші дрібні побутові й особисті проблеми. Я впевнений, що ми переможемо. Бо за нами – правда. Схиляю голову перед родиною Героя і дякую за нашого захисника».
Зі словами співчуття до матері та сестри загиблого звернулися голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, Луцький міський голова Ігор Поліщук, гірські штурмовики, представники командування Сухопутних військ Збройних сил України, ОК «Захід», обласного ТЦК та СП, ветерани АТО/ООС, волонтери.
«Ще одного сина, брата, друга, побратима забрала страшна війна на сході. Ще один мужній воїн, молодий чоловік, захищаючи нашу країну, загинув у її горнилі, – сказав міський голова. – Я щиро дякую матері Сергія за його виховання, родині та близьким, які підтримували його та допомагали. Від себе особисто, від виконавчого комітету, депутатського корпусу Луцької міської ради висловлюю вам щирі співчуття. Ми сумуємо разом із вами. Сергій назавжди залишиться в пам’яті та серцях лучан. Його героїзм і подвиг буде навіки вписано в історію нашого міста й України».

Генерал-майор, заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України Олег Мікац за дорученням Головнокомандувача ЗСУ вручив матері загиблого Героя Галині Федорівні грамоту пошани і подяки.
«Війна триває. І ми й далі втрачаємо найкращих синів і дочок України. Ще тиждень тому неподалік Шумів Сергій героїчно витягував з-під обстрілів побратимів, а сьогодні ми його ховаємо, – сказав генерал-майор. – Друже, війна для тебе скінчилася, але ми продовжимо захищати Україну, її незалежність, і обов’язково помстимося за твою смерть».

Підполковник, заступник командира 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Сухопутних військ Збройних сил України Даніяр Петрюк щиро попросив вибачення в матері за те, що не вберегли їй сина.
«Він був патріотом і своїми діями це довів, віддавши життя за Україну. Був фізично витривалим, високоосвіченим, вів здоровий спосіб життя та був прикладом для побратимів, – розповів побратим Героя Степан. – Він був не тільки хорошим молодшим командиром, а й люблячим сином та гарним братом».
Теплими спогадами про Сергія Сулиму поділилися заступник голови спілки воїнів АТО Галицького району Івано-Франківської області Йосип Мельничук, голова Галицького районного об’єднання воїнів АТО Артур Пірус.

«Біля його подвір’я завше майорів червоно-чорний стяг – символ боротьби за Українську соборну та незалежну державу, – розповів Артур Пірус. – Сергій воював за волю і правду! І я впевнений, що його жертва не буде марною і час розплати для ворогів настане».
Щирі співчуття матері та сестрі Сергія Сулими висловили директорка НВК №22 Луцька, де він колись навчався, Лариса Кучер, директор ВПУ №9, у якому здобував фах, Володимир Романюк, директорка Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки, де довгі роки працювала мама Героя, Людмила Стасюк, колишня колега – інженер з безпеки руху Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Валентина Власюк.
По тому лучани, навколішки віддавши йому останню шану, провели загиблого Героя проспектом Волі. Поховали Сергія Сулиму на Алеї почесних поховань у Гаразджі.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus