USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Два продавці черемші у Луцьку завдали державі збитків на 160 тисяч

23 Березня 2023 14:12
На луцьких ринках зафіксували два випадки продажу цибулі ведмежої (черемші), яка занесена в Червону книгу України. Майже 160 тисяч гривень збитків завдали державі двоє продавців, розповів Суспільному заступник начальника відділу природно-заповідного фонду та лісів Держекоінспекції області Юрій Джам.

Перевірку фахівці екологічної інспекції та департаменту муніципальної варти провели на Варшавському та Північному ринках міста 21 березня. Під час рейду у продавців вилучили 2 575 рослин. Компенсація за кожну зірвану стеблину черемші становить 62 гривні, повідомили у Державній екологічній інспекції у Волинській області.

Також на обох продавців склали протоколи щодо порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу. Штраф за торгівлю червонокнижними рослинами становить від 1 700 гривень до 3 650 гривень. Матеріали цих справ екологи направлять до правоохоронців.

Як додав заступник начальника відділу природно-заповідного фонду та лісів Держекоінспекції області, цибуля ведмежа – це рослина, яка перебуває на межі зникнення, тому відбувається зменшення її ареалу. Зі слів посадовця, на Волині ця рослина росте в небагатьох місцях. Її зривання, продаж і купівлю забороняє природоохоронне законодавство.

Окрім Луцька, зазначив Юрій Джам, продаж черемші фахівці екологічної інспекції цього року фіксували в місті Рожище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 23 Березня 2023 15:04
нелюди
Артур Показати IP 24 Березня 2023 13:07
"слуга народу" вбив людину в дтп, але "допомагає слідству" - невинний. Міністр оборони підписує документ на цинічне розкрадання десятків мільярдів на харчуванні - невинний. Люди вирішили підзаробити (не від чудового життя і не вкрасти чи вбити) на сезонній ростині, яку можна вирощувати вдома - кляті злочинці.
Андрій Показати IP 24 Березня 2023 13:56
У мене на дачі росте черемша. Мене також будуть штрафувати якщо захочу продати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus