USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Два тижні в Парижі: «Волиняночка» на міжнародному фестивалі. Фото

23 Лютого 2018 10:37
З 1 по 14 лютого зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» КЗ «Палац культури міста Луцька» брав участь в 12-му Міжнародному фестивалі хореографічного мистецтва "Зимові арабески у Франції".

Про це повідомили директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський та керівник зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка» Олена Козачук.

Фестиваль проходив на території регіону Іль-де-Франс. Іль-де-Франс – це регіон на півночі центральної частини Франції, найбільш населений регіон країни, історична область Франції, яка охоплює Париж та найближчі передмістя.

Учасниками фестивалю крім «Волиняночки» були зразковий ансамбль танцю "Щасливе дитинство" м. Дніпро (Україна) та ансамбль танцю "Оказу" м. Сартрувіль (Франція). Основні завдання проекту: знайомство французького глядача з кращими творчими колективами і виконавцями України,

встановлення між колективами творчих контактів, обмін досвідом роботи учасників фестивалю в художньому вихованні, зміцнення міжнародного співробітництва, знайомство учасників фестивалю з культурою і традиціями народів світу. В фестивалі приймали участь колективи зі сходу та заходу України, що продемонструвало французькій громаді єдність України.

Діти проживали у французьких сім’ях членів Ассоциації «Барвінок-Франц», президент Наталі Диварет, в містах Сен Врейн, Іттвіль , Сартрувіль. Юні артисти «Волиняночки» отримали безліч позитивних емоцій від спілкування з французькими родинами, від їх теплого прийому та доброзичливості і що найголовніше всі ці емоції були взаємні.

Діти з України – зразковий ансамбль танцю «Волиняночка» м.Луцьк та зразковий ансамбль танцю "Щасливе дитинство" м. Дніпро, разом зі своїми колегами ансамблем танцю "Оказу" з міста Сартрувіль (Франція) дали три концерти. Два в місті Сартрувіль та один в місті Іттвіль. Виступи були гаряче прийняті глядачем, та кожен номер юних артистів супроводжувався бурхливими оплесками. Ансамбль «Волиняночка» виконав під час концертів 10 хореографічних композицій регіону Волині та Полісся: «Волинський вітальний», «Ой Весна, Весниця», «Іди, іди дощику», « Поліські викрутаси», «Полька-грайка», «Кізлик» , «Комарики-дзюбрики» , «Чибиряйчик», «Перегоня» , «Вулиця».

Крім виступів учасники колективу мали змогу ознайомитись з історичними пам’ятками Парижу та регіону Іль-де-Франс. В Парижі діти оглянули Тріумфальну арку, Ейфелеву вежу, Сад Тюїльрі , Єлисейські Поля, Гранд-Опера , Монмартр, Собор Паризької Богоматері , Парфумерний будинок Фаргонар. Учасники ансамблю оглянули експозиції одного з найбільших музеїв світу «Лувр», відвідали з екскурсіями палаци «Версаль» та «Фонтенбло», цілий день розважались в Паризькому Діснейленді, піднялись на оглядовий майданчик в місті хмарочосівЛя Дефанс.

Керівники зразкового ансамблю танцю «Волиняночка», діти та їх батьки висловлюють велику подяку організаторам фестивалю Володимиру Дольчуку – директору проекту «Зимові арабески у Франції», голові громадської організації «Барвінок-Київ», Київ (Украина), Наталі Диварет – президенту Ассоциації

«Барвінок-Франц», Париж (Франція), Миколі Шабінському – координатору фестивалю та всім членам асоціації «Барвінок-Франц», які як рідних приймали в своїх сім’ях наших дітей. Ми й надалі будемо раді співпраці з Вами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus